Ventspils vakara vidusskolas bērni un jaunieši šogad vasarā piedalās nometnēs un apgūst dažādas sociālās iemaņas

ES fonda projekta „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem” ietvaros 25 Ventspils vakara vidusskolas 1. – 6. klašu romu tautības skolēni šī gada jūnijā piedalījās vasaras dienas nometnē, kas notika Ventspils pilsētā, bet 25 šīs vidusskolas 7. – 12. klašu skolēni šī gada augustā piedalīsies vasaras diennakts nometnē Liepenē.

Dienas nometne mazajiem

Dienas nometne „Vasara 2012”, kur piedalījās 1. – 6. klašu romu tautības bērni, notika Ventspils vakara vidusskolas telpās. Nometnes laikā dažādu profesionāļu vadībā bērniem bija iespēja attīstīt dažādas iemaņas.

Tā, piemēram, bērni iestudēja mini izrādi Raiņa „Bērnu prieki zvēru dārzā”, katrs sev pagatavoja īpašu piezīmju blociņu rokdarbu nodarbībās, izveidoja savu emociju koku atkarību profilakses nodarbībās, apguva konfliktu risināšanas prasmes, pirmo reizi mūžā zīmēja topogrāfiskās kartes un apguva elementāras pirmās palīdzības sniegšanas prasmes, izvingrināja ķermeni, iejutās dažādās lomās kustību terapijas nodarbībās, apguva stikla pūšanas prasmes. Audzinātāju vadībā bērni izveidoja īpašo nometnes gotiņu, kas piedalījās „mazajā govju plenērā” Bērnu pilsētiņā. Nometnes laikā bērni profesionālu animatoru vadībā izveidoja animācijas filmiņu, kas starptautiskajā bērnu un jauniešu animācijas filmu festivālā „DEBESSmANNA” ieguva diplomu „Jauka Animācija”.

Atvadoties no mazajiem aktieriem, Daugavpils teātra aktieris Viesturs Rencis teica: „Ar bērniem strādāt bija patiesa bauda, jo viņi ir tik patiesi un atraktīvi, viņi visu dara pa īstam. Un skolotāju darbs ar šiem bērniem ir kā nenovērtējama misija, kuru katrs nevar veikt.”

Savukārt kustību terapeite Santa Grīnfelde un atkarību profilakses nodarbību vadītāja Dace Lāce atzinīgi novērtēja audzinātāju ieguldījumu un apbrīnoja bērnu disciplinētību.

Diennakts nometne lielajiem

Projekta ietvaros Ventspils vakara vidusskolas 7. – 12. klašu skolēniem augustā Liepenē tiks organizēta diennakts nometne desmit dienu garumā, kuras tēma ir „Atkarību profilakse” un kuras laikā jauniešiem tiks piedāvātas visdažādākās alternatīvas atkarībām.

 

Nometnes laikā jaunieši mācīsies dažādas veselīga un lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā, piemēram, kopā ar Latvijas Ielu Vingrošanas sporta biedrības speciālistiem apgūs ielu vingrošanas elementus, treneru vadībā apgūs dažādas vasaras sporta spēles, mācīsies orientēšanās prasmes, pieredzējušu instruktoru uzraudzībā dosies velopārgājienā ar teltīm, apgūstot izdzīvošanas prasmes un komandas veidošanas prasmes, klausīsies profesionāļu lekcijas par atkarību veidiem un to sekām, iepazīstoties arī ar dažādu profesiju pārstāvjiem, kas cīnās pret atkarībām un noziedzību, kā arī iepazīsies ar veselīga dzīvesveida pamatprincipiem.

 

Nometnes tiek īstenotas Eiropas Sociālā fonda projekta „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem” Nr. 1DP/1.4.1.2.4/10/APIA/NVA/101 ietvaros. Projektu īsteno SIA „Corporate Services” sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi un Ventspils vakara vidusskolu. Projekts tiks īstenots laika posmā no 2011. gada 1. aprīļa līdz 2012. gada 30. septembrim. Projekta īstenošanu 100 % apmērā sedz Eiropas Sociālais fonds.

Papildu informācija:

Zane Lasmane

projekta vadītāja

Tel. 67074550, fax. 67847761

E-pasts: [email protected]

 

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture