Ventspilī noslēdzas apjomīga tranzītielu rekonstrukcijas projekta realizācija

Sestdien, 2011. gada 31. decembrī Ventspilī noslēdzas nozīmīga divus gadus ilgā projekta „Eiropas starptautiskās maģistrāles (E22) un valsts galvenā autoceļa (A10) ielu posmu rekonstrukcija Ventspilī” realizācija.

Projekta realizāciju pašvaldība uzsāka 2009. gada 2. decembrī, kad starp pašvaldības iestādi „Komunālā pārvalde” un Satiksmes ministriju tika noslēgta vienošanās par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma 3,6 miljonu latu apmērā (85 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) piešķiršanu Ventspils tranzītielu posmu rekonstrukcijai.

Projekts sākotnēji paredzēja  Lielā prospekta un Lāčplēša ielas krustojuma, abu rotācijas apļu ar pieejām Ventas labajā un kreisajā krastā, Dzintaru ielas un viadukta rekonstrukciju un 2010. gadā pēc 8 mēnešus ilgiem būvdarbiem rekonstruēto traznītielu kopgarums palielinājās par 0,78 % pret kopējo pilsētas tranzītielu km skaitu. Tāpat projekta ietvaros uzstādīja velosipēdistu aizsargnorobežojumu ar kopgarumu 2,4 km un metāla barjeras ar kopējo garumu 2,9 km. Savukārt kopējais rekonstruēto pilsētas tranzītielu kopgarums 2010. gada nogalē veidoja 1,8 km.

Pamatojoties uz noslēgto līgumu ar SIA „VIA”, par  Lielā prospekta un Lāčplēša ielas krustojuma, abu rotācijas apļu ar pieejām Ventas labajā un kreisajā krastā, Dzintaru ielas un viadukta rekonstrukciju, projekta ietvaros izveidojās finanšu resursu ekonomija, ko ar Satiksmes ministrijas atbalstu pašvaldība novirzīja papildu Ventspils pilsētas tranzītielu posmu rekonstrukcijas darbiem.

Projekta ietvaros papildus ir veikti gājēju velosipēdu celiņa rekonstrukcijas un izbūves darbi Kurzemes ielā posmā no Embūtes ielas līdz A10 autoceļam, kā arī ir veikta Kurzemes ielas un Mazās Kurzemes ielas krustojuma pārbūve. Tāpat projekta ietvaros ir veikti arī Sarkanmuižas dambja posmā no Lielā prospekta līdz iebrauktuvei uz Prāmju termināli rekonstrukcijas darbi.

Kā jau izskanējis, š.g. 3. novembrī Kurzemes ielā pie Volvo centra testa režīmā tika iedarbināta pirmā ceļa zīmju kopne ar informatīvajiem displejiem Ventspilī. Displeji atspoguļo ne tikai braucošās automašīnas ātrumu un svaru, bet arī  gaisa un brauktuves seguma temperatūru. Displeji ir uzstādīti ar mērķi nodrošināt drošu satiksmes norisi uz Eiropas nozīmes ceļa.

Projekta ietvaros kopumā ir  uzstādīts velosipēdistu aizsargnorobežojumu ar kopgarumu 2,4 km, kā arī metāla barjeras ar kopējo garumu 3,3 km. Savukārt kopējais rekonstruēto pilsētas tranzītielu kopgarums veido 5,5 km.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture