Ventspilī notiek mūsdienu ritma mūzikas festivāls “Ventspils Groove 2011”

Jau sesto gadu pēc kārtas no 15. augusta līdz 20. augustam Ventspilī norisinās Mūsdienu ritma mūzikas festivāls – meistarklases “Ventspils Groove”.

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas meistarklašu dalībnieki var papildināt savas zināšanas pie pazīstamiem Latvijas mūziķiem, kā arī pasniedzējiem un viesmāksliniekiem no Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Čehijas un Venecuēlas.

Šogad festivāla ietvaros pirmo reizi notiek mazā Big band nometne bērniem, ko vada Renārs Lācis. Tajā aicināti piedalīties bērni vecumā no 7 līdz 14 gadiem, kuriem ir iespēja piedalīties dažādās nodarbībās, attīstot un pilnveidojot iemaņas instrumenta spēlē, improvizācijā, kā arī ritma mācībā. Nedēļas laikā kopā ar pasniedzējiem tiek sagatavota arī koncerta programma.

Kā jaunums šogad ir meistarklase mūzikas tehnoloģijās Darbs skaņu ierakstu studijā un koncertu apskaņošana, ko vada Helsinku Pop / Jazz konservatorijas mūzikas tehnoloģiju pasniedzējs Tommi Paju.

Festivāla – meistarklašu ietvaros notiks arī publiski koncerti ar profesionālu Latvijas un ārzemju mūziķu, kā arī ar meistarklašu dalībnieku piedalīšanos.

Koncertu apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt igauņu džeza zvaigžņu nonetu saksofonista un komponista Raula Soota vadībā, Mirage bigbendu un Laimi Rācenāju, kā arī kvartetu, kura sastāvā spēlēs vieni no populārākajiem Latvijas džeza mūziķiem: Gints Pabērzs, Artis Orubs, Madars Kalniņš un Andris Grunte. Festivālu noslēgs zviedru ansamblis Batacuda Jazz, kas muzicēs  kopā ar Ventspils bigbenda pūtēju grupu. Batucada Jazz līderis ir Grammy balvas ieguvējs, saksafonists, komponists un aranžētājs Magnus Lindgrens.

Meistarklašu pasniedzēji:

Josee Koning (Nīderlande) – dziedātāja. Pārstāv dažādus stilus, bet īpaši specializējusies brazīļu muzikā, valodā, dziedāšanā. Pastāvīgi koncertē Eiropā un Brazīlijā. Uzstājusies kopā ar Ivan Lins, Joao Bosco, Noso trio un daudziem citiem mūziķiem.

Mats Holmquist (Zviedrija) – komponists, aranžētājs, Big Band līderis. Studējis Stokholmas Karaliskajā mūzikas koledžā un Ziemeļteksasas universitātē, iegūstot maģistra grādu.

Raivis Zandovskis (Dānija) – pianists, komponists un aranžētājs. Ieguvis maģistra grādu Ritma mūzikas konservatorijā Kopenhāgenā un piedalījies dažādos klasiskās, džeza, samba reggae, elektronisko un pop mūzikas projektos un konkursos.

Stephan Meidell (Norvēģija) – ģitārists, improvizētājs, komponists. Spēlē vairākās grupās un ad-hoc konstelācijās, radot individuālo stila miksli, kas ietver gan rock, jazz, shoegaze, drones, gan citus stilus.

Gerardo Rosales (Venecuēla) – Latīņamerikāņu izcelsmes bundzinieks un perkusionists.

Meistarklases vada arī populāri Latvijas mūziķi – Inga Bērziņa, Renārs Lācis, Ritvars Garoza, Māris Plūme, Kaspars Grigalis, Staņislavs Judins u.c.

Festivāla ietvaros kā jau tas ir ierasts ik vakaru Kultūras centra telpās notiek arī Jam session pasākumi.

VI mūsdienu ritma mūzikas festivāls – meistarklases VENTSPILS GROOVE 2011 notiek Latvijas – Lietuvas pārrobežu programmas projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas – Lietuvas pierobežas reģionos” ietvaros.

Projekta budžets Ventspils pašvaldībai ir 49 996 EUR (35 138 LVL), no kuriem 85 % jeb 42 497 EUR (29 867 LVL) ir ERAF līdzfinansējums, 2,25 % jeb 1 125 EUR (791 LVL) – valsts budžeta līdzfinansējums, savukārt 12,75 % jeb 6 374 EUR (4 480 LVL) veido pašvaldības līdzfinansējums.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture