Ventspils Jaunrades nams projekta “Rietumlatvijas un Rietumlietuvas dabas zinātņu izglītības kvalitātes paaugstināšana” ietvaros saņēmis jaunu aprīkojumu robotikas pulciņam un kino – video klubam

Robotikas pulciņš papildinājies ar divdesmit LEGO Mindstorm NXT 2.0 robotukomplektiemŠie ir visjaunākie un vismodernākie komplekti gan tehniskoiespējugan programmatūras ziņāKatrs iesācējs jau pirmās pusstundas laikāvar izveidot un saprogrammēt savu pirmo robotuKomplektā iekļautas 612detaļasstarp tām – trīs programmējami motoriultraskaņas sensors, diviskārienjutīgie sensori. Būtiskākais jaunums šajā komplektā ir krāsu sensors. Tas jūt gaismu un izšķir krāsas. Kompaktdiskā pieejamas instrukcijas, kāizveidot četrus dažādus robotus. Robota „smadzenes” veido 32 bitu ARM7 mikroprocesors, kurš atbalsta arī Bluetooth bezvadu komunikāciju standartu. Tas nozīmē, ka izveidoto robotu varēs vadīt ne tikai ar datora palīdzību, bet arī no sava mobilā telefona.

Savukārt, kino – video klubs saņēmis profesionālu videokameru Sony HVR-Z5E. Komplektācijā iekļauti arī moderni un ērti lietojami gaismotāji. Kamera ļauj vienlaicīgi veikt ierakstu gan videolentē, gan atmiņas kartē, tai iespējama ātra 20x optiskā tālummaiņa, pēc jaunākajām tehnoloģijām izstrādātais gaismas sensors nodrošina iespēju filmēt arī vājā apgaismojumā. Daudzās kameras papildus funkcijas ļauj jebkuros apstākļos iegūt kvalitatīvu video un audio ierakstu.

Aizvadītajā mācību gadā kino-video klubā darbojās 14 jaunieši, bet robotikā – 15.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture