Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu ir realizēta Ventspils vēsturiskā centra atjaunošana un mārketinga aktivitātes pilsētas popularizēšanai tūrisma gadatirgos

Otrdien, 2010. gada 30. martā noslēdzas Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Ventspils pilsētas vēsturiskā centra atjaunošana tūrisma attīstībai” (projekta Nr. PPA/3.4.2.1.1/08/01/003) realizācija.

Vienošanos par projekta īstenošanu Ventspils pilsētas dome ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru parakstīja 2009. gada 30. martā darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.4.2.1.1.apakšaktivitātes „Valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļu saglabāšana, atjaunošana un infrastruktūras pielāgošana tūrisma produktu attīstībai” ietvaros.

 Projekta ietvaros ir veikta Ventspils Tirgus laukuma atjaunošana, izveidojot unikālu tūrisma produktu, kas nelīdzinās līdz šim izveidotajiem objektiem tūrisma vajadzībām:

  • Izveidotā strūklaka „Tirgus aka” kalpo kā publiska ūdens ieguves vieta un saulainā laikā tā darbojas arī kā saules pulkstenis.

  • Projekta ietvaros simboliski ir īstenota rātskungu nerealizētā iecere Rātsnama tornī uzstādīt pilsētas centrālo laikrādi. Kariljonu pulkstenī ir apvienota laika un skaņu saspēle, izvietojot pulksteni un zvanu rindas. „Rātsnama pulkstenī trīs pulksteņu ciparnīcas katra sniedz atšķirīgu informāciju – Latvijas laiku, Mēness fāzi un attiecīgo nedēļas dienu. 

  • Tirgus laukumā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja apskatīt ar speciāli jaunu bruģa klājumu iezīmēto vēsturiskā 18.gs. tirgus saimniecisko būvju atrašanās vieta un pamatu kontūras.

Vienlaikus projekta ietvaros notika Ventspils pilsētas mutiska raksturošana un reklamēšana tūrisma gadatirgū „Balttour 2010″ Rīgā, „TourEst 2010″ Tallinā un „Vivattur 2010″ Viļņā apmeklētājiem – iedzīvotājiem, tūrisma firmu pārstāvjiem, gidiem, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem. Īpašu interesi par Ventspilī esošajiem tūrisma piedāvājumiem izrādīja Skandināvijas tūrisma uzņēmumu pārstāvji.

 Projekta kopējās izmaksas veido 533 761,68 LVL, tai skaitā piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 450 284,40 LVL, valsts budžeta līdzekļi 23 841,39 LVL un pašvaldības finansējums 59 635,89 LVL apmērā.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture