Slēdz būvdarbu līgumu projekta “Eiropas starptautiskās maģistrāles (E22) un valsts galvenā autoceļa (A10) ielu posmu rekonstrukcija Ventspilī” ietvaros

Ceturtdien, 4. februārī, Ventspils prāmju terminālī pašvaldības iestādes “Komunāla Pārvalde” direktors Andris Kausenieks un SIA “VIA” valdes loceklis Velners Siņicins svinīgi parakstīs pakalpojumu līgumu par būvdarbu veikšanu
Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Eiropas starptautiskās maģistrāles (E22) un valsts galvenā autoceļa (A10) ielu posmu rekonstrukcija Ventspilī” ietvaros.
 
Eiropas starptautiskās maģistrāles un valsts galvenā autoceļa ielu posmu rekonstrukcijas darbus veiks SIA “VIA”, un tos plānots uzsākt 2010. gada martā.
 
Projekta mērķis ir uzlabot satiksmes drošību un veicināt ilgtspējīgu un efektīvu transporta infrastruktūras attīstību Ventspils pilsētā, paredzot rekonstruēt Lielā prospekta un Lāčplēša ielas krustojumu, pilnībā rekonstruēt Ventas kreisā un labā krasta rotācijas apļus un to pieejas, kā arī rekonstruēt Dzintaru ielu, satiksmes pārvadu pār dzelzceļu, satiksmes pārvada nobrauktuvi Rīgas virzienā un Kurzemes ielu posmā zem viadukta līdz Embūtes ielai.
 
Šī projekta realizācija ir tieši saistīta ar Ventas tilta rekonstrukcijas darbiem, kas norit Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta “Pievadceļu rekonstrukcija Ventspils ostas termināļiem” ietvaros.
 
Līdz šim projekta ietvaros ir veikta Prāmju termināļa kompleksa būvniecība un tam piegulošās piestātnes Nr. 17 rekonstrukcijas darbi, ostas pievadceļu – Sarkanmuižas dambja un Kurzemes ielas rekonstrukcija,  Apvedtilta un tā jauno piebrauktuvju būvniecība, Apvedtilta, kā arī Ventas tilta esošo piebrauktuvju – Fabrikas ielas un Rūpniecības ielas rekonstrukcija.
 
Ventas tilta rekonstrukcijas darbus veic AS “Latvijas tilti” un plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti 2010. gada augustā.
 
Abu projektu rezultātus varēs izmantot visi pilsētas iedzīvotāji un viesi, kas šķērsos Ventas tiltu un pārvietosies pa tilta pievadceļiem. Projektu rezultātā tiks izveidota satiksmes organizācija atbilstoša drošām satiksmes norisēm kā autovadītājiem, tā arī  gājējiem, uzlabotās satiksmes caurlaidības dēļ mazināsies satiksmes sastrēgumi uz tilta un abos tā galos.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture