Ventspils 6. vidusskolā atklāj liftu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Piektdien, 29. janvārī, plkst. 10:30 Ventspils 6. vidusskolā, Sarkanmuižas dambī 1, notika pasākums, kura mērķis bija informēt sabiedrību par projekta „Ventspils 6. vidusskolas infrastruktūras uzlabošana izglītojamiem ar funkcionāliem traucējumiem” ietvaros paveikto, pielāgojot izglītības iestādes pieejamību personām ar īpašām vajadzībām.

Fotogrāfijas no pasākuma skatīt attēlu galerijā.

Pasākumā piedalījās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš, paužot gandarījumu par Ventspils 6. vidusskolas infrastruktūras pielāgošanu audzēkņiem ar īpašām vajadzībām, sacīja: „Mēs ikdienas steigā reizēm nepamanām tos cilvēkus, kuriem ir kādas īpašas vajadzības. Šo cilvēku integrācija sabiedrībā ir ļoti sarežģīts un arī nav lēts process. Taču ir ļoti svarīgi šo cilvēku vajadzības ņemt vērā, veidojot pilsētas vidi un sabiedriskās celtnes.” Lembergs pauda prieku par to, ka mēs kopējiem spēkiem rūpējamies par visiem sabiedrības locekļiem, lai neviens nejustos atstumts, un novēlēja būt iejūtīgiem pret visiem, kas mums apkārt, arī pret tiem, kuri kaut kādā veidā no mums atšķiras. Pasākuma laikā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs arī pasniedza skolai noderīgu izziņas literatūru un enciklopēdijas, ko iegādājies no personīgiem līdzekļiem.

Savukārt Latvijas Bērnu fonda Ventspils nodaļas vadītāja Ieva Sāmīte – Cērpa uzsvēra, ka šobrīd bērni ratiņkrēslos diemžēl spiesti mācīties internātskolās citās pilsētās. Šīs skolas pielāgošana bērniem ar īpašām vajadzībām dos iespēju bērniem mācīties tepat uz vietas, Ventspilī, nebraucot prom no mājām, no ģimenēm, kas bieži rada psiholoģisku traumu šiem bērniem. Turklāt tiem bērniem, kuri mācās parastā skolā starp veseliem bērniem, vienmēr acu priekšā ir pārējie bērni, līdz ar to viņiem ir paraugs, uz ko tiekties.

Projekta „Ventspils 6. vidusskolas infrastruktūras uzlabošana izglītojamiem ar funkcionāliem traucējumiem” ietvaros Ventspils 6. vidusskolā ierīkots lifts, kā arī veikta sanitārā mezgla pārbūve, atjaunots grīdas segums, lai nodrošinātu personu ar kustību traucējumiem ērtu piekļuvi mācību kabinetiem, un nomainītas piecas mehāniski bojātās, personām ar kustību traucējumiem nepiemērotās gaiteņu durvis. Līdz ar to Ventspils 6. vidusskolas infrastruktūra pilnībā pielāgota audzēkņu ar kustību traucējumiem vajadzībām. Tāpat skolas 1., 2. un 3. stāva gaiteņos, atjaunojot grīdas segumu, izmantots divu kontrastējošu toņu linolejs, kas atvieglos pārvietošanos vājredzīgiem cilvēkiem.

Tā kā būvdarbu iepirkumu rezultātā bija radies finanšu ietaupījums, 2009. gada decembrī tika apstiprināti grozījumi projektā, nodrošinot iespēju papildu desmit durvju bloku nomaiņai.

Projekta īstenošanai piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 83 633 LVL un valsts budžeta dotācija 4428 LVL apmērā, kā arī tiks nodrošināts pašvaldības līdzfinansējums 10 331 LVL apmērā.

Projektu plānots īstenot līdz 2010. gada 31. martam.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture