Aktīvi norit sliežu ceļa un vēsturisko ēku izbūves darbi

Šobrīd projekta „Vienīgā Baltijā vēsturiski saglabātā 600 mm šaursliežu dzelzceļa, kā kultūrvēsturiska objekta attīstība: iekļaušana Ventspils transporta struktūrā un starptautiskā tūrisma apritē” ietvaros aktīvi norit vecā sliežu ceļa demontāžas darbi un ir sagatavota meža stiga jaunajai sliežu klātnei un apkalpes ceļam, kas pilsētas iedzīvotājiem paver lielisku dabas ainavu Piejūras parkā.

Foto var apskatīt attēlu galerijā.

Pilnībā demontēta ir nojume, kas atradās Riņķa ielā un pabeigti darbi pie elektrokabeļu izbūves no Riņķa ielas līdz jaunajai Depo ēkai.
Būvniecības darbus Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros veic “Konsorcijs “Variants un partneri” līderpartneris SIA “Variants” un SIA “Ostas celtnieks”. Sliežu un apkalpes ceļa un vēsturisko ēku izbūves darbi ir jāpabeidz līdz 2010. gada 30. jūlijam.
 
Projekta mērķis ir uzlabot un sakārtot pilsētvidi, radīt un nodrošināt Ventspils pilsētas kā nacionālas nozīmes attīstības centra izaugsmi un konkurētspējas, pieejamības un pievilcības faktoru attīstību.
 
Projekts paredz vienīgā Baltijā vēsturiski saglabātā 600 mm šaursliežu dzelzceļa, kā kultūrvēsturiska objekta attīstību – šaursliežu dzelzceļa līnijas trases daļas rekonstrukciju un pagarinājuma ar kopgarumu 2,6 km, kā arī apsaimniekošanas ceļa, kas vienlaikus kalpos kā gājēju pastaigu un veloceliņš,  izbūvi no Jūrmalas parka līdz Piedzīvojumu parkam Saules ielā. Vienlaikus projektā paredzēta vēsturisko ēku repliku izbūve Piejūras brīvdabas muzeja teritorijā (Mazirbes stacijas, Aizputes Depo ēkas, palīgēku – vagonu nojumes, kases, ogļu iekraušanas vietas, starpstacijas nojumes un gala stacijas izbūve pie Saules ielas).
 
Projekta kopējās izmaksas paredzētas ap 1,7 milj. LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ap 1,4 milj. LVL (85 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 77 tūkst. LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina finansējums 183 tūkst. LVL apmērā.
 
Projektu plānots īstenot līdz 2010. gada 30. septembrim.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture