Kapsulas iemūrēšanas pasākums

Pirmdien, 1. jūnijā, Ventspilī, Kuldīgas ielā 134, svinīgi uzsāka jauna bērnu dārza „Bitīte” būvniecību.

Bildes no Pasākuma skatīt fotogalerijā.
Svinīgajā pasākumā klātesošos uzrunāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Valsts Reģionālās attīstības aģentūras direktore Anna Vītola-Helviga, Ventspils pilsētas domes Izglītības komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns, kā arī potenciālās bērnudārza „Bitīte” apmeklētājas Ievas māmiņa Daiga Silarāja.
 
Kapsulas iemūrēšanas pasākumā Daiga Silarāja, trīs bērnu māmiņa, izteica prieku par topošo bērnu dārzu: „Mūsu ģimenē, tāpat kā visās 154 ģimenēs, kuru bērni apmeklēs šo jauno bērnudārzu, šodien ir svētku diena. Šī projekta īstenošana ļaus mūsu jaunākajai atvasei Ieviņai jau pusotra gada vecumā doties uz bērnudārzu, lai vecāki mierīgu sirdi varētu strādāt, ceļot Ventspils labklājību. Ceram, ka šajā bērnudārzā mūsu meitiņa tiks mīlēta, aprūpēta un labi attīstīsies. No sirds pateicos ikvienam, kurš strādājis, lai šis jaunais bērnudārzs taptu!” Uz pasākumu bija ieradusies visa Silarāju ģimene pilnā sastāvā.
 
Pirmsskolas izglītības iestādē „Bitīte”, kuras kopējā projektētā platība ir 2 227,69 m2, darbosies 8 bērnu grupiņas ar 154 vietām bērniem vecumā no pusotra līdz 7 gadu vecumam. Projekts „Jaunas pirmsskolas izglītības iestādes ēkas būvniecība Kuldīgas ielā 134, Ventspilī” tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Ventspils pilsētas domes un valsts budžeta finansējumu.
 
Ventspilī jauna pirmsskolas izglītības iestāde pēdējo reizi tikusi uzcelta pirms 22 gadiem 1987. gadā – bērnudārzs „Pasaka”.
 
Īstenojot projektu, plānots piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 1 194 767 LVL un valsts budžeta dotāciju 63 252 LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldība ieguldīs projekta attīstībai 836 110 LVL. Projektu plānots īstenot līdz 2010. gada 30. jūnijam.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture