Par Ziemassvētku rotājumiem.

Jautājums uzdots: ... 29. novembris

Kāpēc šogad horoskopu zīmju dzīvnieki ir bērnu pilsētiņā? Ja negribējās izvietot uz Lielo prospektu, varbūt vajadzēja Renķu dārzā, kur viņus varētu tuvumā apskatīt arī dienakts tumšajā laikā, jo bērnu pilsētiņa pa nakti tak tiek slēgta.


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 04. decembris

    Atbild Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa:
    Papildus pašvaldības iestādes “Ventspils Komunālā pārvalde” sniegtajai atbildei, norādām, ka iespēja Austrumu zodiaka figūras izvietot Reņķa dārzā tika izvērtēta 2022. gadā, secinot, ka Reņķa dārzā pieejamā elektrības pieslēguma jauda ir nepietiekama figūru apgaismošanai un, kopumā 12 izgaismotās figūras Reņķa dārza plašumā neradītu izdekorēta parka sajūtu.
    Savukārt Bērnu pilsētiņā 12 dzīvnieciņu figūru grupa tematiski ļoti labi iederas un to apjoms ir pietiekams, lai kopā ar Bērnu pilsētiņas rotaļelementiem un galveno dekoru – Ziemassvētku eglīti radītu pasakainu vidi vakara pastaigām. Tā pat norādām, ka decembrī “diennakts tumšais laiks” iestājas jau pirms 17:00, tādēļ nebūtu jāuztraucas par iespēju apskatīt Bērnu pilsētiņas svētku noformējumu.
    Paldies par ieinteresētību pilsētas svētku rotas veidošanā!

3 comments

  1. Inga

    Inga, 01. decembris 2023 - 09:07

    Paldies, ka izvietojāt horoskopu zīmes Bērnu pilsētiņā! Par Reņķa dārzu jau pirms kāda laika tika runāts un, ja pareizi atceros, problēma bija elektrības pieslēgumos, kad būtu jāpārbūvē. Bet Bērnu pilsētiņa ir vēl labāka vieta. Tiešām kādam briesmīgi prasās naktī iet skatīties uz figūrām, kuras mūsu pilsētā ir jau gadus 20???

  2. ...

    ..., 30. novembris 2023 - 14:59

    Ziemā tumšs ir ne tikai naktī, un pa tumsu mierīgi var pagūt aiziet uz bērnu pilsētiņu!

  3. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 30. novembris 2023 - 10:42

    Šogad Ventspils pilsēta, kā ierasts, Ziemassvētku laikā būs gaiša un mirdzoša, taču vienlaikus arī citādāka. Svētku sajūtas uzburšanai un 2024. gada – Pūķa gada sagaidīšanai, Ventspils pilsētu greznosim savādāk. Austrumu zodiaka figūras, kuras jau desmit gadus ir rotājušas Lielo prospektu, šogad būs iespējams aplūkot Bērnu pilsētiņā. Tieši bērni visvairāk priecājas par izgaismotajām zvēru figūrām.
    Ar krēslas iestāšanos, 2.decembrī Ventspils pilsētas ielās un laukumos iemirdzēsies visas izrotātās svētku eglītes, tūkstošiem gaismiņas un svētku dekorācijas, kas vietējos iedzīvotājus un pilsētas viesus priecēs līdz Zvaigznes dienai. Dodoties pastaigā pa izgreznotajām pilsētas ielām, ceļā sastapsiet uz apgaismojuma stabiem izvietotos dažādas formas gaismas dekorus – eņģeļus, rūķus, sniegavīrus, zvaigznes, izgaismotus zariņus, egļu vītnes, sniegpārslas un līstošas lāstekas. Pilsētā mirdzumu papildinās izgaismoti objekti parkos, skvēros un ielu krustojumos. Nonākot līdz Bērnu pilsētiņai, varēsiet nokļūt zodiaka figūru valstībā. LAI VARĒTU APSKATĪT BĒRNU PILSĒTIŅĀ IZVIETOTĀS ZODIAKA FIGŪRAS, BĒRNU PILSĒTIŅA NO 2.DECEMBRA LĪDZ ZVAIGZNES DIENAI BŪS ATVĒRTA NO PLKST. 7.00 – 22.00.
    Aicinām svētku noskaņu baudīt Ventspilī!

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture