teātra nams :Jūras vārti:

Jautājums uzdots: Vilis 30. novembris

Kapēc teātra namā nav apmācīti darbinieki kā rīkoties ārkārtas situācijās ? Kapēc trauksmes paziņojumus pa skaļruņiem ir ļoti klusu un neskaidri ? Tādi ir secinājumi pēc vakar notikušā incidenta teātra izrādes laikā


13 komentārs

  1. Kurzemes filharmonija

    Kurzemes filharmonija, 04. decembris 2023 - 13:58

    Labdien! Informējam, ka nevienas evakuācijas izejas durvis nav un nebija slēgtas – tās jebkurā laikā no iekšpuses ir atveramas. Teātra nama darbinieki evakuācijas brīdī katrs pildīja savu funkciju, atbilstoši Ugunsdrošības instrukcijai. Izvērtējot situāciju, plānojam ieviest darbinieku atpazīšanas zīmes, lai viņi būtu vieglāk pamanāmi. Atgādinām, ka katra apmeklētāja uzdevums, izdzirdot trauksmes ziņojumu, ir evakuēties no ēkas līdz tiek noskaidroti apstākļi un trauksme tiek atcelta.

  2. Ilona

    Ilona, 30. novembris 2023 - 21:01

    Cilvēki neko nav iemācījušies no Maximas trağēdijas. Skan trauksme, ej ārā, jautājumi pēc tam. Viss. Tai pašā mūsu ventspils maximā arī ir skanējusi signalizācija, bet nevienu tas nesatrauca. Ceru, ka vakar kultūras mīļi devās uzreiz laukā nevis drūzmējās ar numuriņiem rokās pēc mēteļiem. Izturību darbiniekiem!

  3. Iedzīvotājs

    Iedzīvotājs, 30. novembris 2023 - 20:00

    Īstenībā jau apmeklētāji ir paši vainīgi. Kliedz te tagad ka visi drūzmējās lejā un taisīja bardaku. Un darbiniekam, kurš pats neko nezin, nebija nekas jāskaidro, bet reāli visiem bija jāpamet ēka bez kaut kādām liekām paskaidrošanām. Un jā tiešām būtu bijusi kaut kāda skāde, tad visi tur tā neapmierināti būtu stāvējuši foajē. Zolitūdē jau bija tas pats – visiem tak pofig uz trauksmi, kamēr reāli nekrīt kaut kas uz galvas. Protams, ir akmens arī darbinieku lauciņā, jo tad kad saprata ka tā ir viltus, vajadzēja to skaļi pa mikrofoniem paziņot.

  4. Kristaps

    Kristaps, 30. novembris 2023 - 15:01

    Skaņa/dzirdamība ir atkarīga no apkārt valdošā trokšņa.
    Protams, vēlams, ka kāds paskaidro, kur doties, kā rīkoties. Bet tai pat laikā – vai katram tas nebūtu jāzina? Darba vietās, skolās – to taču regulāri māca, un par sabiedriskām vietām skaidro arī medijos.

    1. Apmeklētājs

      Atbilde: Kristaps

      Apmeklētājs, 30. novembris 2023 - 16:17

      Tā kā salīdzinoši kluss trauksmes paziņojums sakrita ar izrādes sākumu, lielākā daļa no skaitītājiem padomāja, ka tas ir izrādes sākums un 5 minūtes sēdēja uz vietas. Kādam no darbiniekam bija jādod signāls pamest telpas, jo zāle bija nesaprašanos vai trauksme ir reāla.

  5. Kurzemes filharmonija

    Kurzemes filharmonija, 30. novembris 2023 - 15:01

    Labdien! Informējam, ka š.g. 29. novembrī vienu minūti pirms Dailes teātra izrādes “Retrīts” teātra namā “Jūras vārti” ieslēdzās ugunsdrošības trauksme, kā rezultātā tika veikta aptuveni 750 cilvēku evakuācija līdz apstākļu noskaidrošanai. Trauksmes iemesls bija nostrādājusi manuālās izsaukšanas trauksmes poga, iemeslus jau lūdzām skaidrot ugunsdrošības sistēmas apkalpojošai firmai, kā arī papildus prasām pārbaudīt balss trauksmes ziņojuma atbilstību normatīviem.
    Uz situāciju reaģēja un notikuma vietā ieradās Ventspils pašvaldības policija, Valsts policija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. VUGD pārstāvji, novērtējot situāciju, deva atļauju atgriezties ēkā un uzsākt teātra izrādi, kas iesākās ar 20 minūšu kavēšanos.
    Atbilstoši Ugunsdrošības noteikumiem, ugunsdrošības instruktāža un praktiskās mācības darbiniekiem tiek veiktas ne retāk kā reizi gadā. Lai arī regulāras apmācības tiek veiktas, reālās dzīves situācija parādīja, ko nepieciešams uzlabot. Analizējot notikušo situāciju, izdarīsim secinājumus un veiksim atkārtotu ugunsdrošības (t.sk. ārkārtas situāciju) instruktāžu darbiniekiem.
    Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

    1. Vilis

      Atbilde: Kurzemes filharmonija

      Vilis, 30. novembris 2023 - 18:11

      trauksmes bals paziņojums bija ļoti kluss un nekvalitatīvs, saprast ko saka bija grūti. Neviens no darbiniekiem neko nedarīja, bet visi pazuda un nebija redzami. Cilvēki izgāja no zāles un visi drūzmējās foajē, kas reālā bīstamā situācijā ir nepieļaujami , neviens nepaskaidroja ko apmeklētājiem darīt , jo nebija kam to darīt. Teātra nama darbinieki bija pazuduši

      1. Kristaps

        Atbilde: Vilis

        Kristaps, 01. decembris 2023 - 12:09

        Kas darbiniekiem bija jādara? Katrs aiz rokas jāizved? Un nebija manāmi – uz izrādi bija atnākuši vairāki simti skatītāju..darbinieku tur cik, desmit? Kā tiem būtu jāizskatās, lai būtu viegli pamanāmi tādā pūlī? Tādā pūlī pat dienestu darbinieki formastērpos var būt grūti pamanāmi..

        1. Vilis

          Atbilde: Kristaps

          Vilis, 01. decembris 2023 - 16:06

          Es tur biju un visu redzēju savām acīm un tāpēc arī aprakstu visu kā tur bija. Ja Tu nezini tad apkalpojošais personāls tur ir speciālās drēbēs un tos var pamanīt, bet tas šoreiz nenotika jo visi bija kautkur pazuduši un savus pienākumus neizpildīja. Pat pašu vienkāršāko kā nebija atvēruši visas durvis kas ir obligāti jāveic trauksmes gadījumā

          1. ..

            Atbilde: Vilis

            .., 04. decembris 2023 - 13:41

            Neapšaubu. Bet redz tādās vietās, kur ir liela telpa un daudz cilvēku – skats no dažādām vietām mēdz būt dažāds.
            Darbiniekiem ir vienādi apģērbi, bet ne jau tik koši, lai tos šajā situācijā pamanītu, kā operatīvo dienestu, bet tā, noteikti, nebūs lieta, ko mainīt.
            Darbinieki bija un skaidroja cik varēja, bet viņu bija DAAAAUDZ mazāk nekā apmeklētāju, līdz ar to sanāca, ka Tev un vēl daudziem nesanāca pieiet un izstāstīt. Tāpēc jau bija kopējais paziņojums, jo katru apziņot/informēt pieejot klāt nav iespējams.

    2. Vilis

      Atbilde: Kurzemes filharmonija

      Vilis, 30. novembris 2023 - 20:21

      Rezerves izejas durvis nebija ne vienas atvērtas.

  6. Apmeklētājs

    Apmeklētājs, 30. novembris 2023 - 13:10

    Labi, ka viss ir labi beidzies. Ceru no šī gadījuma tiks izdarīti pareizi secinājumi – trauksmes sistēmas uzlabojumi un personāla apmācība.

  7. Anna

    Anna, 30. novembris 2023 - 11:42

    Kas vakar notika?

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture