Ventspils slimnīcā papildina Dzemdību un Ginekoloģijas nodaļu aprīkojumu

1

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ik gadu tiek papildināts aprīkojums, lai nodrošinātu, ka reģiona iedzīvotājiem augsta līmeņa veselības aprūpe tiktu nodrošināta tuvu dzīvesvietai. Šogad pilnveidotas arī Dzemdību un Ginekoloģijas nodaļas, iegādājoties kardiotokogrāfus, audiometru, ginekoloģisko ultrasonogrāfu un izmeklējumu krēslu.

Kardiotokogrāfi paredzēti māmiņas un mazulīša veselības monitorēšanai pirms dzemdībām un dzemdību laikā. Ar šo ierīču palīdzību tiek veikts augļa sirdstoņu un dzemdes aktivitātes pieraksts, kā arī tiek mērīts māmiņas asinsspiediens. Viens kardiogrāfs atrodas Dzemdību nodaļas uzņemšanas telpā, bet otrs – bezvadu kardiotokogrāfs – dzemdību zālē, lai dzemdību laikā monitoringu būtu iespējams veikt, grūtniecei atrodoties ne tikai uz dzemdību krēsla, bet arī staigājot un pat esot dzemdību vannā. Ar audiometra palīdzību, savukārt, mazulītim pirmajās dzīves dienās tiek noteikti dzirdes rādītāji.

Ginekoloģiskais ultrasonogrāfs un izmeklējumu krēsls iegādāts, lai uzlabotu ambulatoro pakalpojumu pieejamību un neatliekamās ginekoloģiskās palīdzības sniegšanu. Konsultācijām un plānveida izmeklējumiem pēc aprīkojuma iegādes pielāgots atsevišķs kabinets.

Par Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļu

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī gādā, lai laiks, kas māmiņai ar mazulīti jāpavada slimnīcā, būtu patīkams un mierpilns. Ventspils Dzemdību nodaļā par māmiņas un mazulīša labsajūtu gādā profesionāli speciālisti – ārsti, vecmātes, neonatologi un bērnu māsas.

Pērn paplašinātas dzemdību zāles, lai dzemdību laikā brīvi justos gan māmiņa, gan speciālisti, kuri visa procesa laikā aprūpē māmiņu un mazuli. Māmiņu atbalstīt tagad ir ērtāk arī partnerim, kurš piedalās ģimenes dzemdībās.

Ventspils Dzemdību nodaļas Jūras zālē atrodas dzemdību vanna. Dzemdības ūdenī ir bez maksas, šajā gadījumā gan obligāts nosacījums ir līgums ar izvēlēto vecmāti, kura ir līdzās un uzrauga dzemdību procesu.

Katrai jaunajai māmiņai ir sava palāta – ar visu nepieciešamo bērniņa aprūpei un māmiņas labsajūtai. Palātas ir mājīgas un rotātas ar ziedu motīviem. Katrā palātā ir duša un labierīcības, kā arī pieejams bezvadu internets. Arī tētim ir iespēja šai laikā būt kopā ar māmiņu un bērniņu. Izvēloties ģimenes palātu, gan dzemdībās, gan visu pēcdzemdību periodu arī pavadošā persona var būt kopā ar māmiņu un mazulīti. Sagaidot trešo un nākamos bērniņus, uzturēšanās paaugstināta komforta palātā jaunajai ģimenei ir dāvana no slimnīcas. Ventspils Dzemdību nodaļa pievienojusies arī 3+ kustībai.

Par Ventspils slimnīcas Ginekoloģijas nodaļu

Ginekoloģijas un Dzemdību nodaļas jau gadu vada ginekologs, dzemdību speciālists Dr. Sergejs Tarasovs, kurš speciālizējies arī onkoginekoloģijā. Gadu ilgajā periodā, sekmīgi vadot un attīstot abas nodaļas, Dr. Tarsovam kopā ar komandu izdevies pilnveidot ginekoloģisko pakalpojumu ambulatoro daļu – speciālistu pieņemšanas un pakalpojumus, tai skaitā palielinot ambulatoro pieņemšanu apjomu, kas ir pamatā arī savlaicīgai diagnostikai un visa ginekoloģiskā profila attīstībai.

Ventspils slimnīcā tiek veiktas arī plaša spektra ginekoloģiskās operācijas – gan ar mazinvazīvo laparoskopisko pieeju, gan atvērtā tipa operācijas, gan ar vaginālo pieeju, kā arī visu veidu mazās ginekoloģiskās operācijas.

Ginekoloģijas un Dzemdību nodaļu aprīkojums iegādāts ERAF līdzfinansētā projekta “SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture