Koncertzāles “Latvija” 5. jubilejas sezona jau skan!

1

Šajā vasarā piecu gadu jubileju atzīmēs koncertzāle “Latvija”. Visas sezonas garumā koncertzāle “Latvija” klausītājiem piedāvās vērienīgus muzikālus notikumus – repertuārā teju katru mēnesi tiek iekļauti nozīmīgi akadēmiskās mūzikas akustiskie koncerti.

Koncertzāles “Latvija” piektās jubilejas sezonu atklāja Osokinu dinastijas pianisti – Sergejs, Andrejs un Georgijs. Izskanēja arī Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts diriģenta Murata Cema Orhana (Turcija) vadībā.

Februārī īpašu programmu piedāvās pazīstamā ērģelniece Iveta Apkalna un Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”.

Martā koncertzālē viesosies Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”, flautists Vensāns Likā no Francijas diriģenta Aivja Gretera vadībā. Koncertā ne tikai izskanēs Bēthovena Heroiskā simfonija un Mocarta Flautas koncerts, bet arī notiks komponista Jēkaba Jančevska jaundarba “Koncertuvertīra kamerorķestrim” pirmatskaņojums. Aprīlī izskanēs Gustava Mālera 2. simfonija Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Valsts Akadēmiskā kora “Latvija”, solistu Perīnas Medefas, Zandas Švēdes izpildījumā ar Tarmo Peltokoski pie diriģenta pults. Savu pirmo koncertu Ziemeļeiropā sniegs “The Ayoub Sisters” – čelliste un vijolniece no Lielbritānijas un Ēģiptes un “Arabic Quartet”, piepildot zāli ar austrumu pasaules mūzikas skaņām.

27. jūlijā, atzīmējot koncertzāles “Latvija” 5 gadu jubileju, muzicēs Iveta Apkalna, Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā. Koncertā izskanēs komponistu Ērika Ešenvalda un ventspilnieka Viļņa Šmīdberga skaņdarbi.
Rudenī koncertzālē “Latvija” muzicēs beļģu senās mūzikas vokālais ansamblis “Vox Luminis” un Pasaules Mūzikas festivāla “Porta” ietvaros uz koncertzāles skatuves uzstāsies franču dziedātāju trio “Les Itinerantes” un muzikālā apvienība “JMO” no Senegālas, Šveices, Izraēlas.

Šogad turpināsies jau par tradīciju kļuvušie koncerti “Džems ar Ventspils Bigbendu” un Ventspils Kamerorķestra un jauktā kora “Ventspils” veidotie koncerti, kā arī klausītāju iemīļotais cikls “Ērģeļmūzika svētdienā”, kas veidots, lai popularizētu ērģeļmūziku. Tiks piedāvāts jauns koncertcikls uz Dāvida Kļaviņa vertikālajām koncertklavierēm.

Koncertus organizē SIA “Kurzemes filharmonija”. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture