Projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Kurzemes plānošanas reģionā” progress 2023. gada 3. ceturksnī

02.10.2023.

No 24. līdz 29. jūlijam Ventspilī norisinājās praktiskās uzņēmējdarbības un līderības nometne jauniešiem, kuras laikā 30 talantīgiem Latvijas jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem bija iespēja attīstīt savas uzņēmējspējas. Jaunieši strādāja komandās pie biznesa konceptu izstrādes un piedalījās līderības prasmju attīstošās meistarklasēs, izaugsmes treniņos un diskusijās ar pieredzējušiem uzņēmējiem un ekspertiem par personības attīstīšanu, sasniegumiem biznesā un aktualitātēm sabiedrībā. Nometne tika organizēta sadarbībā ar izglītības organizāciju Junior Achievement Latvia (JA Latvia) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Ventspils valstspilsētas pašvaldība turpina sniegt atbalstu Ventspils vispārējās izglītības iestāžu jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai:

  • Ar 1. septembri darbu atsāka divi mentori – jauniešu uzņēmējdarbības atbalsta speciālisti, sniedzot atbalstu skolēnu mācību uzņēmumu izveidei un darbībai. Uz doto brīdi Ventspils skolās notiek aktīva skolēnu mācību uzņēmumu reģistrēšana JA Latvia vietnē. Lai veicinātu sadarbību starp jauniešiem un vietējiem uzņēmumiem, mentori veic sarunas ar LIAA un uzņēmējiem par sadarbību skolēnu uzņēmējspēju attīstībā, kā arī iespējām organizēt nodarbības un tikšanās. Skolēni no Ventspils vispārizglītojošām iestādēm kopā ar skolotājiem piedalījās Jauno uzņēmēju skolas seminārā, kuru organizēja JA Latvia. Seminārs bija saistīts ar mākslīgā intelekta izmantošanu uzņēmējdarbībā, savā produkta attīstībā. Tāpat Ventspils valsts 1. ģimnāzijas skolēni kopā ar skolotāju piedalījās Biznesa augstskolas Turība organizētajās Uzņēmējdarbības skolas nodarbībās Rīgā.
  • Pēc vasaras brīvlaika turpinās nodarbības Ventspils dizaina darbnīcā “RADE”, kas dod iespēju skolēnu mācību uzņēmumiem pilnveidot un uzlabot savus produktus, saņemot nepieciešamos izejmateriālus, iekārtas un aprīkojumu, kā arī ekspertu konsultācijas.

Kontaktinformācija:

Projekta vadītāja: Jeļena Meļeškeviča, tālr. +371 63601282, [email protected]

Projekta uzņēmējdarbības atbalsta vadītājs: Austris Galindoms, tālr. +371 63601192, [email protected]

Vairāk informācijas par projektu: 

Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture