Projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Kurzemes plānošanas reģionā” progress 2023. gada 4. ceturksnī

29.12.2023.

2024. gada janvārī projekta Nr. LV-LOCALDEV-0004 “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Kurzemes plānošanas reģionā” ietvaros Ventspils valstspilsētas pašvaldība organizēs jauniešiem paredzētu 24 stundu hakatonu. Hakatona mērķis ir iesaistīt jauniešus viņiem pazīstamu un aktuālu problēmu formulēšanā un risināšanā par tēmām: inovācijas, IT un jaunās tehnoloģijas, kā arī veicināt viņu interesi par uzņēmējdarbības jomu un IKT nozari.

Mentoringa speciālisti turpina sniegt atbalstu skolēnu mācību uzņēmumu izveidei un darbībai, šajā mācību gadā sasniedzot vienu no savas darbības mērķiem – palielināt skolēnu mācību uzņēmumu skaitu Ventspils valstspilsētā. Šobrīd ir reģistrēti 37 skolēnu mācību uzņēmumi, kas ir lielākais skolēnu mācību uzņēmumu skaits kopš projekta īstenošanas sākuma.

19. oktobrī Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala” notika jauniešiem paredzētā Uzņēmējdarbības iedvesmas konference #UzdrīkstiesUzvarēt, kurā piedalījās 54 Ventspils izglītības iestāžu skolēni un skolotāji. 2. decembrī tirdzniecības centrā “Domina Shopping” notika Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku gadatirgus “Cits Bazārs”. Starp 270 skolēnu mācību uzņēmumiem no visas Latvijas gadatirgū piedalījās 11 skolēnu mācību uzņēmumi no piecām Ventspils skolām. “Sociālo mediju komunikācijas balvu” vidusskolu grupā ieguva Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “PAR”, kas ražo dažādas tamborētas rotaļlietas. Savukārt Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “Kitchen Saviors”, kas ražo bundžiņu attaisāmos, kuros iestrādāts palielināmais stikls, lai būtu salasāmi iepakojumu etiķešu uzraksti, ieguva balvu biznesa idejas prezentēšanas konkursā “Business Pitch”.

Tāpat skolēnu mācību uzņēmumi aktīvi iesaistās projektos un starptautiskos pasākumos – Junior Achievement Latvia #TechTrack programmā, starptautiskajā projektā Central Baltic Young Entrepreneurs (CBYE), projektā “Vienota skola”, starptautiskajā skolēnu mācību uzņēmumu tirdziņā Čehijā, kurā Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “Kitchen Saviors” nominācijā “Labākais biznesa produkts” ieguva 3. vietu. Ventspils skolēnu mācību uzņēmi aktīvi piedalās arī pilsētas un valsts mēroga gadatirgos Ventspilī, Talsos, Rīgā un Saldū un turpina apmeklēt nodarbības Ventspils dizaina darbnīcā “RADE”, kas dod iespēju pilnveidot un uzlabot savus produktus.

Kontaktinformācija:

Projekta vadītāja: Jeļena Meļeškeviča, tālr. +371 63601282, [email protected]

Projekta uzņēmējdarbības atbalsta vadītājs: Austris Galindoms, tālr. +371 63601192, [email protected]

Vairāk informācijas par projektu: 

Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture