Apstiprināta Ventspils digitālās transformācijas stratēģija un rīcības plāns 2023.-2030. gadam

1

Ceturtdien, 25. janvārī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apstiprināja Ventspils Digitālās transformācijas stratēģiju un ceļa karti 2023. – 2030. gadam.

Digitālā transformācija ir digitālos risinājumos balstītas pārmaiņas gan publiskajā pārvaldē un biznesa vidē, gan sabiedrības ikdienas paradumos. Šobrīd plašākā digitālā transformācija novērojama IKT, finanšu un apdrošināšanas nozarēs, taču tuvāko gadu laikā plaša digitālo tehnoloģiju izmantošana ienāks arī citās tautsaimniecības nozarēs visā pasaulē.

No digitālās transformācijas iegūst gan uzņēmējdarbībā, gan publiskajā sektorā, uzņēmējiem nodrošinot darba produktivitātes un efektivitātes pieaugumu, ieņēmumu palielināšanos un jaunu klientu piesaisti, labāku resursu pārvaldību, klientu apmierinātības un lojalitātes pieaugumu, bet publiskajam sektoram straujāku ekonomikas izaugsmi un IKP pieaugumu, publisko pakalpojumu pieejamību 24×7, klientu laika un izmaksu ekonomiju, iedzīvotāju apmierinātības pieaugumu un publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos.

Par Ventspils digitālās transformācijas stratēģijas mērķi līdz 2030. gadam uzstādīta IKT speciālistu skaita divkāršošana, 100% galveno administratīvo procedūru pieejamība tiešsaistē, jaunu tehnoloģiju ieviešana pašvaldības iestādēs un uzņēmumos, vismaz 15 000 m2 papildu telpas digitālo un zaļo tehnoloģiju uzņēmumiem, IKP pieaugums vismaz 3% gadā uz 1 iedzīvotāju.

Mērķu sasniegšanai paredzēti vairāki ieviešanas instrumenti un programmas – Ventspils digitālās transformācijas atbalsta programma, Digitālās transformācijas centra pakalpojumi, Ventspils SEZ izveide un citi.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture