Zemes stunda 2024

1

Pasaules dabas fonds, cīnoties par enerģijas taupīšanu un iestājoties pret klimata pārmaiņām   jau ikgadēji organizē ZEMES STUNDU. Zemes stunda ir Pasaules Dabas Fonda organizēta simboliska vispasaules akcija, kurā kopumā cerēts iesaistīt vairāk kā miljardu cilvēku visā pasaulē un kuras laikā uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks izslēdz apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu atbalstu aktīvai rīcībai pret klimata pārmaiņām.

Tas ir simbolisks pasākums, kas paredzēts, lai ikvienam pasaules iedzīvotājam dotu iespēju uzskatāmi parādīt  savu nostāju globālu un tālredzīgu lēmumu un stingras klimata politikas nepieciešamībā. Vienlaicīgi tas ir arī  lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienosies, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai.

Šogad ZEMES STUNDA notiks 23. martā plkst. 20.30 pēc vietējā laika. 2023.gadā iedzīvotāji jau vairāk kā 190 pasaules valstīs un teritorijās bija apņēmušies atbalstīt Pasaules Dabas Fonda rīkoto akciju Zemes stunda.

Arī  Latvija iesaistījusies vispasaules akcijā un šīm aktivitātēm pievienojas arī Ventspils valstspilsētas pašvaldība, šajā laikā izslēdzot  lielāko ēku fasāžu apgaismojumu. Ventspils valstspilsētas pašvaldības pilsētas dome aicina ikvienu ventspilnieku iesaistīties Zemes stundā un atbalstīt tās norisi.

Akcija Zemes stunda 2007. gadā tika aizsākta Sidnejā, kā sabiedrības uzmanības pievēršana klimata pārmaiņām. Pēdējo divu gadu laikā tā ir piedzīvojusi grandiozu izaugsmi, un 2009. gadā jau 3900 pilsētas no 88 valstīm iesaistījās akcijā. Šo pilsētu vidū bija Losandželosa, Lasvegasa, Londona, Maskava, Honkonga, Sidneja, Roma, Manila, Oslo, Keiptauna, Varšava, Lisabona, Singapūra, Stambula, Mehiko, Toronto, Dubaja, Kopenhāgena un citas.

Sīkāka informācija par ZEMES STUNDU Pasaules dabas fonda mājas lapā:  www.pdf.lv un ZEMES STUNDAS mājas lapā: www.earthhour.org.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture