TIC

Jautājums uzdots: Zenta 03. aprīlis

Vakar bija plašas diskusijas par TIC darbību mūsu pilsētā. man sanāca vēlēšanās šo jautājumu papētīt tuvāk.
TIC mājas lapa īpaši neatšķiras no citām pilsētas mājas lapām.
Brīnumi sākas TIC darbinieku reģistrā. Ja līdzīgās pēc lieluma pilsētās ir vidēji viens, divi darbinieki, tad pie mums, pat nesezonā ir vesels lērums. Un visi vadošie.
1. TIC vadītājs – viņa profilā redzams, ka viņš visu laiku ceļo. Iespējams TIC strādā uz pusslodzi.
2. TIC vadītāja vietniece – šis amats izbrīna visvairāk. Mūsu pilsēta pat nelielai iestādei ir vietnieks.
3. TIC tūrisma pakalpojuma kvalitātes vadītājs – šis amats ir vispār kaut kas kosmisks. Laikam viņš iet un pārbauda kā strādā viesu nami.
4. TIC klientu apkalpošanas vadītāja – mājas lapā ir redzams, ka ir tikai viens cilvēks ko vadīt. Varbūt sezonas laikā vadāmo skaits ir daudz lielāks?

Faktiski nesezonas laikā TIC vidēji dienā apkalpo vienu klientu, atbild uz diviem telefona zvaniem un pārvieto bukletu kaudzes no viena stūra uz otra. Faktiski tas arī viss!

Kopējais TIC attalgojumu budžets varētu būt virs 100000 EUR gadā. Ja pieskaita visu pārējo: nodokļi, komunālie pakalpojumi, kancelejas preces, dažādas iegādes, bukleta masveida ražošana, varētu būt 300000 EUR gadā.

Ja tā rupji rēķina, tad tas ir aptuveni visu Ventspils viesu namu kopējais nodokļu maksājums budžetā.

Lai kā man patiktu Vītoliņa kungs, par saimniecisku rīcību šo nosaukt nevar. Ilgu gadu garumā tiek nežēlīgi izšķērdēts pilsētas budžets.

Arī par TIC darbību faktiski ir tikai negatīvas atsauksmes.

Šeit būtu par ko padomāt…..


15 komentārs

  1. Vadims

    Vadims, 04. aprīlis 2024 - 09:43

    Es gan domāju ka mūsu TIC vadītājs ir savā vietā, tik atraktīvs un enerģisks kurš pārzin tūrisma jomu ilgi nav bijis un tas ka viņš dodas uz ārzemēm darba darīšanās tad tas ir viņa tiešais darbs. Es viņam novēlu izturību un lai veicas.

    1. Tūrisma kvalitātes vadītājs

      Atbilde: Vadims

      Tūrisma kvalitātes vadītājs, 05. aprīlis 2024 - 09:48

      Tūrisma kvalitātes vadītājs – nu te jau rodas pamatotas aizdomas, ka neesat vietējais, bet gan kāds algots komentētājs. Ventspilnieki zina, ka tūrisma centra darbinieki apmeklē tūrisma objektus un sniedz to vadītājiem atsauksmes par novēroto – darbinieku attieksme, kādi trūkumi, trūkstoši skaidrojumi, iespējami bojājumi, lai pilsētas viesiem pieredze pilsētā būtu pēc iespējas patīkamāka.

      Intereses pēc apzvanīju tūrisma pakalpojumu sniedzējus. Atbildes bija šokējošas. Neviens neko nav dzirdējis par tādu speciālistu. Nekādi skaidrojumi nav saņemti.

      Šovakar iešu uz Ventu jautāt zivīm. Varbūt viņas tiek stigri kontrolētas un apmācītas, kā jāuzvedas, kad atbrauc tūristi.

      1. Vadims

        Atbilde: Tūrisma kvalitātes vadītājs

        Vadims, 05. aprīlis 2024 - 11:54

        Man Jūs jā apbēdina, esmu vietējais un nealgots komentētājs. Ja par TIC vadītāju tad cik esmu redzējis viņa intervijas vietējā TV tad viņam ir redzējums uz tūrisma jomu, protams arī viņš nav ideāls bet vismaz saprašana viņam ir. Tāds ir mans skatījums.

      2. ..

        Atbilde: Tūrisma kvalitātes vadītājs

        .., 05. aprīlis 2024 - 13:01

        Ko apzvanīji, būtu interesanti apvaicāties, vai kāds zvanījis un kurš tad!? Ventspils maza, ātri saprastu, kam sirsniņa sāp!

      3. Vadims

        Atbilde: Tūrisma kvalitātes vadītājs

        Vadims, 06. aprīlis 2024 - 10:32

        Es savos komentāros minēju Ventspils TIC vadītāju, savukārt Jūs acīmredzami esat zvanījusi privātiem tūrisma pakalpojuma sniedzējiem.

  2. Oto Slapjums

    Oto Slapjums, 04. aprīlis 2024 - 07:10

    A, klau, kas ir visu bēdīgi izslavētā Marta P.?

  3. Njaa

    Njaa, 03. aprīlis 2024 - 19:57

    Nu šis jau izskatās pēc iekšējā pašvaldības trollisma, neviens normāls parastais iedzīvotājs šità nerakstītu. Kas kuram ir uzsēdies uz varžacīm?? Sākuma tirgus, tagad TIC…

  4. Nezzzz

    Nezzzz, 03. aprīlis 2024 - 17:32

    Nu, nezinu gan, ja būtu tik slikti un nevajadzīgi darbinieki, tad diez vai google reviews rādītu atzīmi 4,8, tad jau dara viņi kaut ko pareizu.
    Ik pa laikam eju pēc ventiem, vienmēr viss apmierina. Par cik tas ir TŪRISMA informācijas centrs, tad vietējie vismazāk varētu spriest par TŪRISMA informācijas darbu, jo pēc atsauksmēm liekas, ka TŪRISTIEM šis lieti noder. Bonuss par ventiem, vienmēr pajautā vai zinu, kur varu izmantot tos.

  5. AXS

    AXS, 03. aprīlis 2024 - 16:34

    Man visdrīzāk šķiet, ka ”krutie” amati vairāk izveidoti tāpēc, lai maksātu lielāku algu, jo amata klasifikatora kodiem ir noteiktas algu robežas. Līdz ar to, darbinieks ar amatu speciālists saņems X pēc klasifikatora, bet ja tas pats cilvēks būs vadītājs vai sazin kāds tur vadītājs, viņam būs pilnīgi cits atalgojums pēc noklusējuma, ko pieļauj klasifikators.

    Neekonomiski, tas ir fakts, bet naudas ir vairāk kā vajag. Vadītāji vadītāju galā, pusvadītāji un ievadītāji.

    1. Viesis

      Atbilde: AXS

      Viesis, 03. aprīlis 2024 - 17:22

      …un izvadītāji…

    2. ..

      Atbilde: AXS

      .., 04. aprīlis 2024 - 12:57

      Tā jau tas klasifikators nestrādā, ka piedomā amatus, bet gan ir pienākumi katram, un atbilstoši tiem nosaka amatu.

  6. ..

    .., 03. aprīlis 2024 - 13:00

    Es nezinu vai šis viņai būs spēcīgs pretinieks, jo teikt, ka tic mājas lapa neatšķiras no citu pilsētu mājas lapām, cilvēks, laikam pat nezina, ka ir pilsētas mājas lapa un tad ir tūrisma lapa – tās ir ļoti atšķirīgas savā starpā, un tām ir pilnīgi atšķirīgi saturi. Vai tie atšķiras no citām pilsētām – ļoti atkarīgs no pilsētas ar kuru salīdzina, cik plašs piedāvājums tajā ir, un kāda ir attiecīgā lapas funkcionalitāte. Man pašam plānojot ģimenes braucienus ir sanācis izskatīt dažādu pilsētu tūrisma lapas un tās ir nu ļoooti dažādas savā starpā.
    Vadītājs un vietnieks, vadītājam pēc noklusējuma ir kaut kādas pilnvaras vairāk nekā darbiniekam parastajam, loģiski ka tā prombūtnē- obligātajos atvaļinājumos, kas noteikti likumā, kā arī slimības gadījumā ir jābūt kādam, kas to pilnvērtīgi var aizvietot..Var diskutēt par citiem amatu nosaukumiem, bet šis nu dien šķiet loģisks.
    Tūrisma kvalitātes vadītājs – nu te jau rodas pamatotas aizdomas, ka neesat vietējais, bet gan kāds algots komentētājs. Ventspilnieki zina, ka tūrisma centra darbinieki apmeklē tūrisma objektus un sniedz to vadītājiem atsauksmes par novēroto – darbinieku attieksme, kādi trūkumi, trūkstoši skaidrojumi, iespējami bojājumi, lai pilsētas viesiem pieredze pilsētā būtu pēc iespējas patīkamāka.
    Klientu apkalpošanas vadītāja – nu vai tiešām tūrisma centrā klienti nebūtu jāapkalpo? Lai nu kas, bet šī iestāde tieši strādā ar klientiem, formulējums vadītājs/speciālists, tas jau atkarīgs no klasifikatora piedāvātajiem terminiem atbilstoši darba pienākumiem un darbinieka pieredzei, izglītībai. Jums jāsaprot, ka apspriežat pašvaldību, amatu nosaukumi ir atbilstoši klasifikatoram, tos neviens no zila gaisa nevar izvilkt, tie tiek izvēlēti atbilstoši katra darbinieka darba pienākumiem.
    Un tas viss, ko raksti par bukletiem un neesošajiem klientiem – nu atbrauc uz Ventspili un paskaties realitāti, nevis raksti kaut kādus jēlus atstāstījumus par to, ka te viss esot slikti. Ziemā, jā, ir mazāk to apmeklētāju, bet joprojām ir. Vasarā nākas stāvēt rindā, lai varētu pajautāt par aktualitātēm gan pašā tūrisma centrā, gan pilsētā pasākumos, kur vienmēr darbinieki ir norises vietā, ar informāciju par pasākumiem, labierīcībām un, ja nepieciešams arī ēstuvēm un naktsmājām. Visu pastāstīs un parādīs. Un tici vai ne – vieglāk saprast un atrast ir ar to iedoto karti rokās, par ko te sūksties.
    Tiešām, atbrauc uz Ventspili un paskaties, pēc tam raksti, citāti te tik lielas aplamības sanāk sarakstīt, ka vēl samaksu beigās nedabūsi.

    1. Larisa

      Atbilde: ..

      Larisa, 03. aprīlis 2024 - 14:11

      Un par šo visu maksā? Ventspilnieki? Vai to dotē valsts. Vītoliņš saka, ka pilsētai naudas neesot. Visu esot jāsamazina.

    2. Viesis

      Atbilde: ..

      Viesis, 03. aprīlis 2024 - 14:49

      Sen gaidīju, kad kāds Martai p beidzot aizbāzīs muti, bet šī, redzot, ka viņu piemin, satrakojās vēl vairāk, un sāka drukāt palagus nepajokam. Pie tam redzams, cik daudz “šesķorku” savākusi.
      Kamēr pie teikšanas būs tādas Martas p un viņas pakaļlaižas, šajā miestā nekas nemainīsies!

  7. Viesis

    Viesis, 03. aprīlis 2024 - 09:39

    Martai P uzradies spēcīgs pretinieks? Apsveicami!

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture