Ēnotāji iepazīst slimnīcas speciālistu ikdienu Ventspilī un Talsos

1

Ceturtdien, 4. aprīlī, lai iepazītos un uzzinātu vairāk par veselības aprūpē strādājošo speciālistu ikdienu, Ēnu dienas ietvaros Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ieradās  44 skolēni. 29 skolēni Ventspilī un 15 Talsos ēnoja gan ārstus un māsas, gan slimnīcas vadību un citus speciālistus.

Ventspils slimnīcā skolēni ēnoja valdes priekšsēdētāju, galveno ārstu, galveno medicīnas māsu, ginekolgu, vecmāti, anesteziologu, radiologus, oftalmologu, Bērnu nodaļas vadītāju, Kurzemes Rehabilitācijas centra speciālistus un citus. Savukārt Talsu filiālē – ķirurgu, infektologu, hepatologu, anesteziologu, traumatologu, radiologu,  fizioterapeitu, biomedicīnas laborantu, medicīnas māsas un citus.

Ēnu diena ir lieliska iespēja skolēniem iepazīt izvēlētās jomas speciālistu ikdienu, izprast, kā tiek organizēts veselības aprūpes process, kā arī saņemt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem. Skolēni ēnot bija ieradušies gan no Ventspils un novada, gan Talsiem, gan arī no Rīgas un Liepājas.

Gustavs, kurš mācās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 11. klasē un ir pilnīgi pārliecināts, ka savu nākotni saistīs ar medicīnu, devās uz slimnīcas Talsu filiāli, lai ēnotu infektologu, hepatologu prof. Angeliku Krūmiņu. Gustavs bija ļoti apmierināts ar ēnu dienā piedzīvoto, tai skaitā par iespēju iepazīt dažādas profesijas un pat piedalīties darba intervijā.

Elīza Beāte, kas šobrīd mācās Rīgas Valsts 64.vidusskolā, ēnojot vecmāti, ieguva noderīgu informāciju, kas palīdzēs pieņemt lēmumu par savu nākotnes profesiju.

Amanda Gabriela, kura mācās Talsu 2.vidusskolā, ēnojot Ventspils slimnīcas Galvenā ārsta ikdienu,  atzina,  ka tā ir interesanta profesija un ka uzzinājusi daudz jauna, tai skaitā, kā pārsiet brūces.

Talsu valsts ģimnāzijas skolniece Elza, kura ēnoja laboratni Talsu filiālē, norādīja, ka bijis interesanti vērot, kā laboratorijā tiek apstrādāti asins paraugi un kā darbojas laboratorijas iekārtas.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pateicas skolēniem par dalību un aktīvo iesaisti, skolotājiem, kuri sagatavo mērķtiecīgus, zinošus un zinātkārus jauniešus, kā arī speciālistiem, kuri bija gatavi veltīt laiku, lai iepazīstinātu ar savu profesiju!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture