Ritvaram Suharevam sestā vieta Pasaules kausā svarcelšanā un olimpiskā ceļazīme

1

Ventspils olimpiskās vienības sportists Ritvars Suharevs ceturtdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja sesto vietu svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, un aprēķini liecina, ka Suharevs ir nodrošinājis dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Ritvars raušanā pacēla 157 kilogramus, kas ir jauns Latvijas rekords. Visu svarcēlāju konkurencē tas bija piektais labākais rezultāts. Grūšanā Ritvaram pakļāvās 184 kilogrami, kas bija devītais labākais rezultāts. Ar summā sakrāto 341 kilogramu, kas ir atkārtots Latvijas rekords, Ritvars ierindojās sestajā vietā.

Pirmais ar 365 (164+201) kilogramiem uzvarēja indonēzietis Rizki Džuniansjahs, otrais ar 356 (165+191) kilogramiem – ķīnietis Ši Džijons, bet trešais ar 355 (160+195) kilogramiem – vēl viens Indonēzijas svarcēlājs Rahmats Abdullahs.

Oficiāli par olimpiskajām ceļazīmēm Starptautiskā Svarcelšanas federācija paziņos pēc 28.aprīļa, ņemot vērā pasaules rangu šajā datumā, taču Pasaules kauss ir pēdējās sacensības, kurās var uzlabot vietu rangā. Ritvara Suhareva trenera Eduards Andruškeviča aprēķini, kas publiskoti ar Latvijas Olimpiskās vienības starpniecību, liecina, ka Suharevs ir nodrošinājis vietu Parīzes spēlēs.

Sestdien svara kategorijā līdz 89 kilogramiem startēs Armands Mežinskis, bet pirmdien svara kategorijā līdz 102 kilogramiem – Artūrs Plēsnieks.

Apsveicam Ritvaru ar gūto panākumu un pateicamies treneriem par ieguldīto darbu!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture