Ar krāšņu velobraucienu atklāta Ventspils velosezona

1

Ventspils Piedzīvojumu parkā un pa pilsētas ielām, 1500 lieli un mazi velobraucēji piedalījās Ventspils vasaras tūrisma un velosezonas sezonas atklāšanas velobraucienā, kura moto šogad bija “Olimpiskie velozibšņi”, kas izvēlēts saistībā ar vasaras olimpiskajām spēlē, kurās šogad norisināsies Parīzē.

Kā pirmie 2,1 kilometra garajā distancē devās bērni, finišā saņemot īpašos sertifikātus un uzlīmes, kā arī kuponu, kas deva iespēju apmeklēt kādu no Piedzīvojumu parka atrakcijām. Pēc tam uz Lielās trases starta pulcējās velobraucēji, piepildot Saules ielu no Piedzīvojumu parka galvenajiem vārtiem līdz pat Ventspils robežai.

Pirms starta dalībniekus uzrunāja Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs. Dalībnieki devās pa Ventspils pilsētas ielām 8,6 km garajā trasē, kopā ar velo braucējiem distancē devās Ventspils Sporta skolas “Spars” BMX nodaļas sportisti trenera Jāņa Šķepera vadībā.

Piedzīvojumu parkā dalībnieki tika cienāti ar spēka putru. Par jautru noskaņojumu rūpējās bērnu popgrupa “Jūras akmentiņi” kopā ar Reini un Gitu Reimaņiem.

Pēc velobrauciena Piedzīvojumu parkā uz skatuves Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja 1.vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs sveica velobrauciena nomināciju uzvarētājus.

Apbalvoti tika sekojošu nomināciju uzvarētāji:

Atraktīvākais velobraucējs – Selgas komandai.

Krāšņākais velobraucējs – Jeļena Auziņa ar vīru.

Neparastākā velosipēda īpašnieks – Matīss ar dēlu.

Saliedētākā ģimene – Boitmaņu ģimene.

Īpaši sertifikāti tika pasniegti arī vairāku Ventspils uzņēmumu kolektīviem.

Pasākuma kulminācija, kuru gaidīja teju visi velobrauciena dalībnieki, bija izloze, kurā Lauris Liniņš tika pie galvenās balvas  velosipēda.

2024. gada Ventspils vasaras tūrisma un velosezona ir atklāta! 

Paldies visiem dalībniekiem un uz tikšanos nākamgad!

109

Autors: Ventspils hronikas arhīvs

68

Autors: Ventspils hronikas arhīvs


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture