JFK “Ventspils” viesos piekāpjas “Mārupei”

1

Sestdien, 11. maijā, JFK “Ventspils” “Optibet” Nākotnes līgas 6. kārtas ietvaros ar 0:1 piekāpās Mārupes SC, tādējādi piedzīvojot jau otro zaudējumu šosezon.

Pēc vairāk kā divu nedēļu pārtraukumu, spēles pieteikumā atgriezās amerikānietis Benžamins Džons, kurš bija devies uz dzimteni sakārtot dokumentus, lai arī turpmāk spēlētu futbolu Eiropā. Starta vienpadsmitniekā komandas galvenais treneris Igors Kičigins kopš iepriekšējās uzvarētās spēles pret FK Smiltene/BJSS izmaiņas sastāvā nebija veicis.

Spēli komandas iesāka līdzvērtīgi, bez īpaši izceļamiem vārtu gūšanas momentiem, taču spēles 90+1 minūtē savā sodlaukumā kļūdījās komandas kapteinis Ņikita Rozancevs, tiesnesim uz ventspilnieku vārtiem, nozīmējot 11 m soda sitienu. “Mārupieši” pendeli realizēja un spēle noslēdzās ar 0 punktiem izbraukumā.

Galvenā trenera Igora Kičigina komentārs pēc spēles:

“Esam ļoti bēdīgi par spēles pēdējām minūtēm un gala rezultātu. Viennozīmīgi katrā spēlē cenšamies analizēt pretinieku un gatavoties dažādiem spēles scenārijiem. Sapratām, ka šajā spēlē, ņemot vērā to, cik lielas piepūles bijām ieguldījuši iepriekšējās divās mājas spēlēs, neizdosies spēlēt pret “Mārupi” aktīvu futbolu, jo īpaši, kura spēlē savā laukumā. Bet tajā pašā brīdī ļoti gribējām un nopietni gatavojāmies augstam presingam. Mums tas neizdevās, jo īpaši spēles sākumā, kas ļāva pretiniekam kontrolēt bumbu un veidot uzbrukumus, ļaujot nonākt pretiniekam līdz mūsu soda laukumam. Runājot par reālajiem pretinieka draudiem gūt vārtus, to gandrīz vai nebija. Pārējie pretinieka momenti nāca no standartsituācijām, bet ar visām labi tikām galā. Nu un spēles beigas… tas bija tas moments, kas ļāva pretiniekam uzvarēt šajā spēlē.”

 “Ja analizējam mūsu sniegumu, tad mums neizdevās nospēlēt aktīvi uzbrukumā, daudz atdevām bumbu pretiniekam izejot no aizsardzības uzbrukumā. Ļoti vāju spēli aizvadīja mūsu uzbrucēji, daudz zaudētu bumbu no viņu puses. Attiecīgi, ja mēs paši visu laiku atdodam bumbu pretiniekam, lielāko spēles daļu mums ir jāpavada aizsardzībā. Neskatoties uz to, ka daudz aizsargājāmies un nospēlējām ne pašu aktīvāko spēli, vienalga meklējām iespējas un veidojām savus momentus uzbrukumā.”

“Tā kā vecuma ziņā esam jauna un nepieredzējuša komanda, mums vēl nav tādas stabilitātes, lai katrā spēlē nospēlētu savu labāko futbolu. Spēlētājs var aizvadīt 3 labas spēles, bet pēc tam ir kritums, kā rezultātā šis futbolists nenospēlē to futbolu, kuru no viņa sagaidām, un tas ir praktiski visiem mūsu komandas spēlētājiem. Plusā šim visam, daudz patērētu spēku iepriekšējās spēlēs un mazs atjaunošanās laiks kopš iepriekšējās spēles, tas arī veido to rezultātu, kāds bija pret “Mārupi”. Līdz pēdējām minūtēm gribējām uzvarēt šo spēli, tādēļ arī netika nomainīti abi uzbrucēji, šo saku atklāti visiem, tie, kuri domāja, ka braucam uz Mārupi pēc neizšķirta. Nē! Mūs interesēja tikai uzvara. Gatavojoties katrai spēlei, saprotam, kāds pretinieks mums nāk pretī un zinām, ka jāatdod visi spēki, lai cīnītos par pozitīvu iznākumu. Diemžēl pret “Mārupi” neizdevās viss iecerētais, bet mēs ejam tālāk!

Ventspilniekišobrīd 14 komandu konkurencē ar 6 punktiem ierindojas 10. pozīcijā.

Nākamo mājas spēli aizvadīsim 19. maijā, kad mājās,  O/C “Ventspils” stadionā plkst. 18.00 uzņemsim Ogre United. Ieeja stadionā bez maksas!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture