Ventspils ziedu skulptūras rotās vairāk nekā 24 tūkstoši vasaras puķes

1

Beidzot pavasaris ir ieņēmis ziemas vietu, un Ventspilī pilsētas ziedu skulptūras tiek ietērptas greznos vasaras puķu tērpos. PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” puķu meitenes pilsētas ziedu skulptūrām jau veido skaistos vasaras modes tērpus.

Pirmā pie skaistā vasaras tērpa tikusi Zaķu ģimene pie mazbānīša stacijas “Kalns”, jo tai bija jāpiedalās Ventspils velosezonas 2024 atklāšanas pasākumā. Zaķu ģimenes tērps darināts no 4440 stādiem – leduspuķēm, krustainēm un sedumiem. Šonedēļ brīnumainās vasaras pārvērtības piedzīvo ziedu skulptūra “Zemūdens pasaule” pie Piejūras akvaparka, kuras vasaras tērpa darināšanai izmanto 2310 stādus – leduspuķes, balzamīnes un ipomejas. Jaunpilsētas skvērā “Bobsleja komandas” tērpu veido no 1250 stādiem – leduspuķēm un sedumiem. Pārventas “Mārīšu ģimene” vasaras tērpam izvēlējusies modeli no 3850 leduspuķēm.

Ar 20. maiju tiks uzsākts darbs pie Ventspils lielākās, četrus metrus augstās un septiņus metrus garās ziedu skulptūras “Puķu govs” pārvērtībām, kas ventspilniekus un pilsētas viesus priecē jau 12 gadus. Vispirms tiks noņemts augsni stiprinošais BonTerra ģeopaklājs, kas gada aukstajā laikā kalpoja par skulptūras ziemas tērpu, un lampiņu virtenes, lai pēc tam uzsāktu topiārija papildināšanu ar augsni. “Puķu gotiņas” vasaras tērpu modelēs no 7000 stādiem – leduspuķēm, balzamīnēm un sedumiem.

Vasaras puķu tērpi tiks uzvilkti arī pārējām ziedu skulptūrām. “Pīļu ģimenei” Bērnu pilsētiņā tērpu darinās no 2550 stādiem – leduspuķēm un krustainēm. OC “Ventspils” galvenās ieejas rotai – “Basketbola bumbai” vasaras noformējuma veidošanai izmantos 2120 stādus – iresīnes un samtenes.

Aprīļa sākumā Ventspils košākais pulkstenis – “Ziedu pulkstenis” jau piedzīvoja pavasara pārvērtības, nomainot ziemas noformējumu uz pavasara tērpu, kas tika izveidots no gandrīz 1000 atraitnīšu stādiem sarkanos, baltos un dzeltenos toņos. Jau maija otrajā pusē, uzreiz pēc atraitnīšu noziedēšanas, “Ziedu pulksteņa” pavasara noformējums tiks nomainīts uz vasaras rotu, kuras darināšanā tiks izmantoti 1110 stādi – leduspuķes, balzamīnes, verbenas un sedumi.

Šobrīd, krāšņo pavasara puķu ziedēšanas laikā, pilsēta burtiski ir iekrāsota visās mākslinieka paletes krāsās. Pilsētu atdzīvina dzirkstošās strūklakas, kas dinamiskajā pilsētas dzīves ritmā ir ienesušas burbuļojoša un tekoša ūdens skaņas, kas spēj nomierināt un relaksēt. Sēžot uz soliņa parkā starp puķēm, varam vērot ūdens un gaismas maģijas spēles rezultātā uzburtās košās varavīksnes.  Pilsētā uzplaukušie puķu raksti, puķu piramīdas un krāsainie puķu podi spēj iepriecināt ikvienu skaistuma baudītāju. Daudziem Ventspils vārds saistās ar pavasara karalieņu tulpju vārdu, jo tieši Ventspilī ik pavasari iespējams izbaudīt desmitiem tūkstošu tulpju šarmu, kuras mākslinieciski pārdomātos stādījumus izceļas ar krāsas un formas daudzveidību.

Mūsu dzīvesveids pavasarī ir kļuvis aktīvāks – sporta nodarbības svaigā gaisā, pārgājieni, ekskursijas, pikniki pie dabas. Laiks doties pastaigās pa pilsētu un izbaudīt Ventspils ziedu krāšņumu!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture