Ventspils bibliotēka

Jautājums uzdots: Kristiāna 15. maijs

Jautājums bibliotēkas vadībai: vai un kādi drošības pasākumi tiek nodrošināti, lai apmeklētāji bez problēmām varētu lietot e-pastu, nebaidoties par to, ka, piemēram, izdrukājot rēķinus, kad e-pasts ir atvērts, tam nepiekļūst nepiederošas personas, piem., bibliotēkas darbinieki, un ne tikai. Vai varu bez bažām izdrukāt bankas konta pārskatu, nebaidoties, ka tas nenonāk trešajām personām?
Šādi jautājumi radās, šodien vairākkārtīgi cenšoties nesekmīgi izdrukāt rēķinus no e-pasta. Ko darīt, ja ir aizdomas par darbinieku negodprātību?
Esmu pārliecināta, ka uzdotie jautājumi nekādā veidā nepārkāpj portāla noteikumus, kaut gan zināt nevar-Ventspils ar cenzūru vienmēr ir izcēlusies!


6 comments

  1. Ventspils bibliotēka

    Ventspils bibliotēka, 15. maijs 2024 - 12:06

    Labdien, Kristiāna! Atbildot Jūsu jautājumu, informējam, ka visi Ventspils bibliotēkas darbinieki ir parakstījuši un apņēmušies ievērot “Apliecinājumu par atbilstošu fizisko personas datu apstrādi un aizsardzību”. Ja Jums ir radušās aizdomas par negodprātību, aicinām nekavējoties vērsties pie Ventspils bibliotēkas direktores Astras Pumpuras (personīgi Ventspils Galvenajā bibliotēkā, e-pastā [email protected] vai pa tālruni +371 636 23598), lai varētu izskatīt konkrēto jautājumu.
    Visus bibliotēkas datorus no ļaunprātīgas trešo personu rīcības, datorvīrusiem un citiem kiberapdraudējumiem aizsargā ESET PROTECT Entry On-Prem drošības sistēma. Turklāt papildus kopējo drošību visam datortīklam nodrošina Ventspils Digitālais centrs. Ventspils bibliotēkas datoriem ir uzlikti iestatījumi, kas paredz, ka, aizverot pārlūkprogrammu, kurā ir strādāts, tiek dzēsta pārlūkošanas un meklēšanas vēsture. Tomēr aicinām arī klientus pašiem būt atbildīgiem un izdzēst savus lejupielādētos failus no datora un atkritnes, kā arī atgādinām, ka pēc darba pabeigšanas nepieciešams atslēgties no e-pasta vai citām sistēmām. Ja klients to pats neprot, bibliotēkas darbinieki palīdzēs. Ventspils bibliotēka arī sadarbībā ar Swedbank un citām organizācijām regulāri rīko apmācības saistībā ar digitālo pratību un drošību. Reģionālajā mācību centrā, Gāliņciema bibliotēkā un Pārventas bibliotēkā noteiktos laikos pieejamas individuālas konsultācijas, iepriekš piesakoties pa tālruni 26603666.

  2. Renāte

    Renāte, 15. maijs 2024 - 08:14

    Der atcerēties sakāmvārdu- lai kur es ietu,es visur satieku sevi!

    Lasot šķiet – tāds mistisks, rūgta gara darbs, pat ne mirkli nepieļaujot domu, ka tehnika ir tikai tehnika. ne par velti augstskolu pasniedzēji visiem studentiem saka lai nobeiguma darbu pēdējo versiju drošībai saglabā vismaz 3 dažādās vietās, jo neizskaidrojami, bet augsts stresa līmenis ietekmē elektronikas darbību. Un dažreiz tehnika prasa arī 2x apstiprināt darbību.

    Un aizdomās skaidroties portālos izklausās pēc ģimenes skandāla kāpņu telpā :0)
    Risiniet uzreiz, uz vietas, sauciet vadītāju.

    Tieši tāpat kā par pieminēto “cenzūru”, ja gribas par to parunāt, tad faktus galdā! Kamēr nav faktu – viss izklausās tikai pēc “klaču tantes”.

    1. Kristiāna

      Atbilde: Renāte

      Kristiāna, 15. maijs 2024 - 09:01

      Ar mistiku un klačošanos te nav nekāda sakara, jo tiek uzdoti konkrēti jautājumi, uz kuriem ceru sagaidīt arī konkrētas atbildes. Laiks rādīs, un tas būs fakts, vai šī tēma, tāpat kā iepriekšējā, tiks izdzēsta vai nē.
      Iesaku vēlreiz pārlasīt manis uzrakstīto, un nefantazēt kaut ko savu!

      1. Renāte

        Atbilde: Kristiāna

        Renāte, 15. maijs 2024 - 12:20

        Lasu ļoti rūpīgi – tikai uz pasauli skatos atšķirīgi un ņemot vērā visus aspektus :0)

        Un par lietu kārtību – kuru tēmu izdzēsa? Mani tiešām interesē!

        Jau otrreiz nekā konkrēta – nu esam taču atklāti.
        Ja ne – tās ir tikai intrigas vai klačas!

        1. Krokodils Monta b.

          Atbilde: Renāte

          Krokodils Monta b., 15. maijs 2024 - 12:37

          Manā datorā rādās 2 tēmas par Ventspils bibliotēku, no kurām 1 ir izdzēsta. Tavā nekā tāda nav? Vai nu laid muļķi vai tiešām tāda esi!
          Bet vadībai paldies par atbildi, arī mani tēmā uzdotie jautājumi jau sen interesēja.

    2. Karīna

      Atbilde: Renāte

      Karīna, 15. maijs 2024 - 11:41

      Tev taisnība-lai kur ar es ietu, visur patvaldības astoņkājis priekšā!

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture