Pārventas bibliotēkā būs skatāmas Sarmītes Caunes gleznas 

1

Sestdien, 18.maijā, plkst. 14.00  Pārventas bibliotēkā atklās mākslinieces Sarmītes Caunes gleznu izstādi “Ostas II”. Izstāde būs apskatāma līdz 31. maijam.

“Osta ir vieta, kur var patverties un atgūt spēkus, lai dotos tālāk. Mani kā gleznotāju vienmēr ir interesējušas ostas ar savu dažādību. Gan rīta un vakara noskaņas romantiskajās jahtu ostās, gan zvejas ostas ar krāsainajiem kuģīšiem un kaiju kliedzieniem, tos sagaidot no jūras, gan industriālās ostas ar lielajiem kuģiem no visas pasaules un ceļamkrānu ritmiem. Katrai ir savs pulss un šarms. Vērojot kuģu atspīdumus ūdenī, īpaši vakarā, kad pierimst dienas pulss un kuģos tiek ieslēgtas gaismas. tas ir kā ieskatīties citā dimensijā,” pauž gleznotāja Sarmīte Caune. 

Sarmīte Caune absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu. Kopš 1982. gada regulāri piedalās grupu izstādēs, plenēros, simpozijos Latvijā un ārvalstīs. Māksliniecei bijušas vairāk nekā 35 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs. Sarmīte Caune kopš 2007. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Viņa strādā mākslas pedagoģijas un interjera dizaina jomā, glezno dažādās glezniecības tehnikās, veido instalācijas un vides objektus, kopš 2010. gada ir Ventspils Glezniecības plenēra kuratore.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture