Par Pirmsskolas izglītības iestādi “Margrietiņa”

Jautājums uzdots: Inta 15. maijs

Vēlējos uzzināt, kas notiks ar dārziņu septembrī, jo mans bērns iet šajā dārziņā, taču nav skaidrības, vai tas tiks slēgts, ja, jā, cik grupas tiks slēgtas un kādas, lai zinu, jau laicīgi, vai manam bērnam meklēt citu pirmsskolas izglītības iestādi. Ja, jā, kas notiks ar skolotājiem, auklēm, kuras šajā dārziņā strādā un kāpēc neviens man šo informāciju nevar sniegt, jo skolotāji paši nekko nezinot, vai nebūtu laicīgi par šādiem jautājumiem jāinformē skolotāji, lai skolotāji spētu atbildēt uz šiem jautājumiem man kā vecākam, jo maijs jau ir vidū, bet nekādas informācijas nav. Lūdzu sniedziet pilnvērtīgu atbildi! Paldies jau iepriekš


4 comments

  1. Ventspils Izglītības pārvalde

    Ventspils Izglītības pārvalde, 16. maijs 2024 - 07:26

    Labdien!

    Ņemot vērā Pārventas pirmsskolu izglītības iestāžu esošo piepildījumu, kā arī nākotnes prognozēto pieprasījumu pēc pirmsskolas izglītības iestāžu pakalpojumiem, izstrādātajā Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības ekosistēmas attīstības stratēģijā 2024. – 2030. gadam 1.redakcijā ir paredzēts scenārijs, ka tiks veikta Pārventas pirmsskolas izglītības iestāžu “Varavīksne”, “Pasaka” un “Margrietiņa” apvienošana. Netiek paredzēts, ka no jaunā mācību gada tiktu slēgta kāda no Pārventas pirmsskolas izglītības iestādēm, līdz ar to bērni septembrī varēs turpināt mācības jau ierastajā vidē.

    Attiecībā uz grupiņu skaitu, katra mācību gada sākumā tiek izvērtēts audzēkņu skaits grupā un skaita atbilstība 2013.gada 17.septembra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 890 “Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu” . Lai pedagogi par vienādu darba apjomu saņemtu vienādu darba samaksu, kā arī racionāli izmantotu resursus, var tikt pieņemts lēmums par grupiņu apvienošanu. Tomēr nav pamata satraukumam, ka kāda grupiņa tiktu slēgta un bērnam būtu nepieciešamība apmeklēt citu izglītības iestādi.

    Jautājums gan par Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības ekosistēmas attīstības stratēģiju 2024. – 2030. gadam apstiprināšanu, gan par Pārventas pirmsskolas izglītības iestāžu “Varavīksne”, “Pasaka” un “Margrietiņa” apvienošanu tuvākajā laikā tiks izskatīts Ventspils pašvaldības noteiktajā kārtībā, un iedzīvotāji pēc lēmuma pieņemšanas tiks informēti par turpmākajām iespējamām izmaiņām.

    1. Jautājums Jūsu jautājumam par pirmsskolas izglītības iestādi

      Atbilde: Ventspils Izglītības pārvalde

      Jautājums Jūsu jautājumam par pirmsskolas izglītības iestādi "Margrietiņa", 17. maijs 2024 - 18:17

      Paldies par Jūsu izsmeļošo atbildi, bet palika neatbildēts jautājums (tuvākajā laikā) no kura datuma, līdz kuram tiks pieņemts lēmums par izmaiņām pirmsskolas izglītības iestādē “Margrietiņa”? Man tas ir ļoti svarīgs jautājums, mani satrauc, kā vecāku, vai nebūs dažādu vecumu bērni vienā grupā?

      1. Ventspils Izglītības pārvalde

        Atbilde: Jautājums Jūsu jautājumam par pirmsskolas izglītības iestādi "Margrietiņa"

        Ventspils Izglītības pārvalde, 20. maijs 2024 - 16:18

        Jautājums gan par Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības ekosistēmas attīstības stratēģiju 2024. – 2030. gadam apstiprināšanu, gan par Pārventas pirmsskolas izglītības iestāžu “Varavīksne”, “Pasaka” un “Margrietiņa” apvienošanu ir iesniegts izskatīšanai un tuvākajā laikā tiks izskatīts Ventspils pašvaldības noteiktajā kārtībā. Iedzīvotāji pēc lēmuma pieņemšanas tiks informēti par turpmākajām iespējamām izmaiņām.
        Attiecībā uz jaunu grupiņu veidošanu, kā arī nepieciešamības gadījumā jau uz esošo grupiņu apvienošanu tiek ievērotas normatīvo aktu prasības.

  2. Es

    Es, 15. maijs 2024 - 21:28

    Domāju, ka neslēgs, viņiem taču nupat teritorijas labiekārtošana

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture