Satiksme velobrauciena laikā

Jautājums uzdots: Jautājums, kas uzdotas laikrakstā "Ventas Balss" 17. maijs

Pēdējos gados masu pasākumi Ventspilī tiek plānoti, neņemot vērā pilsētnieku intereses. Pagājušo sestdien notika velosezonas atklāšanas. Ļoti labi, ka mūsu pilsētā attīstās infrastruktūra velosipēdistiem. Daudzi ventspilnieki izmanto šo iespēju un ar prieku piedalās velobraucienā, kas veltīts velosezonas atklāšanai. Bet ko tajā laikā darīt pārējiem ventspilniekiem, kuri, piemēram, sestdien taisījās uz tirgu vai veikalu pēc svarīgiem pirkumiem?! Apmēram no plkst. 11 līdz 13 nebija iespējams nekur aizbraukt slēgto pilsētas ielu dēļ! Tāpat bija arī pagājušajā gadā. Bet iepriekšējos gados Komunālā pārvalde vienmēr avīzē publicēja transporta pagaidu kustības shēmu tajās stundās, kad pilsētas ielas ir slēgtas. Ir jābūt vismaz vienam maršrutam, pa kuru arī masu pasākumu laikā brīvi pārvietoties pa pilsētu ar automašīnu! Citādāk sanāk, ka vienas daļas ventspilnieku intereses tiek aizskartas par labu citas daļas interesēm. Mūsu pilsētā ir uzbūvētas pietiekami liels veloceliņu tīkls, un velosezonas atklāšana obligāti nav jārīko pilsētas centrā. To var darīt Pārventā vai Būšnieku ezera apkārtnē.


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 17. maijs

    Atbild Sporta pārvalde:
    Lai popularizētu velobraukšanu un aktīvu dzīvesveidu ik gadu Ventspilī notiek tūrisma un velosezonas atklāšanas pasākums. Organizējot šāda mēroga pasākumus iedzīvotājiem, jārēķinās ar transporta un sabiedriskā transporta ierobežojumiem. Informācija par satiksmes ierobežojumiem tika publicēta Ventspils portālā, kā arī citos interneta portālos un sociālajos tīklos, kā arī laikrakstā “Ventas Balss”.
    Šāda prakse, ka nozīmīgi sporta pasākumi notiek pa pilsētas ielām, ir ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, radot sporta svētku atmosfēru dalībniekiem, pilsētas iedzīvotājiem un līdzjutējiem.
    Lūdzam iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret šāda veida pasākumiem un atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

2 comments

  1. he

    he, 20. maijs 2024 - 08:36

    Katru gadu notiek maratons/nūjošana/velobrauciens un t.t. Un joprojām katru gadu ir cilvēki, kuri “svarīgus pirkumus” plāno tieši pasākuma laikā.

  2. Janis Berzins

    Janis Berzins, 18. maijs 2024 - 06:59

    Ventspils nav tik liela pilsēta,lai to nevarētu izstaigāt kājām.Un uz tirgu vai veikalu,ja spiedīga vajadzība,var aiziet visa ģimene,lai vairāk pirkumu varētu pārnest.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture