VATP īsteno projektu ukraiņu sieviešu atbalstam uzņēmējdarbības uzsākšanai

1

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka un Ventspils dizaina darbnīcas RADE pārstāvji no šī gada 14. līdz 16. februārim atradās Moldē, Norvēģijā, kur norisinājās projekta “BSI_4Women” trešā partneru tikšanās ar mērķi atskatīties uz paveiktajām aktivitātēm un plānot turpmāko projekta īstenošanu. Jau pavisam drīz sievietēm-bēglēm no Ukrainas un citām valstīm būs pieejama inkubācijas programma uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Projekta partnerus uzņēma inovāciju laboratorija “ProtoMore Kunnskapspark”, kas palīdzēja saprast sieviešu-bēgļu vajadzības ar dizaina domāšanas palīdzību. Šī pieeja palīdzēja saprast, cik svarīga ir izpratne par lietotāju vajadzībām, koncentrējoties nevis uz risinājumu pielāgošanu klientiem, bet sākot ar vajadzību apzināšanu un veidojot risinājumus pamatojoties uz tiem.

Partneru tikšanās laikā uzņēmējas no Ukrainas un Čehijas dalījās ar savu pieredzi biznesa uzsākšanā Norvēģijā, kas projekta partneriem palīdzēja izprast šķēršļus, ar kuriem sievietes nereti sastopas, pārceļoties uz dzīvi citās valstīs. Būtiska loma tika pievērsta iegūtās pieredzes izmantošanai projekta aktivitāšu īstenošanā.

Projekta mērķis ir palīdzēt sieviešu dzimuma pārstāvju bēglēm no Ukrainas un ārpus tās dibināt savu biznesu un kļūt par aktīvām sabiedrības loceklēm. Tiek veidots visaptverošs instrumentu klāsts, tajā skaitā inkubācijas programma, digitālā platforma, vadlīnijas un citi rīki, kas palīdzēs vadīties uzņēmējdarbības jomā citā Baltijas jūras reģiona valstīs.

Projektā piedalās septiņi partneri no Baltijas jūras reģiona valstīm – Žešovas reģionālās attīstības aģentūra (Polija), Mēres un Rumsdāles apgabala pārvalde (Norvēģija), Centrālā Dānijas Biznesa centrs (Dānija), Tallinas zinātnes parks “Tehnopol” (Igaunija), Kauņas Tehnoloģiju un zinātnes parks (Lietuva), nodibinājums “Ventspils Augsto Tehnoloģiju parks” (Latvija), Dalarnas zinātnes parks (Zviedrija).

Aktivitātes tiek īstenotas Eiropas Savienības INTERREG Baltijas jūras reģiona programmas projekta “The Baltic Sea Initiative for the Development of Business Activity of Refugee Women” (projekta Nr. #C003) ietvaros. Vairāk informācijas: www.vatp.lv/projekti/bsi4women.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture