Tiltiņš

Jautājums uzdots: Jānis 27. maijs

Labdien, agrāk Graudu ielas galā pirms peldvietas pa kreisi bija gājēju tiltiņš, pa kuru tuvāko vasarnīcu īpašnieki un viņu viesi varēja ērti apmeklēt peldvietu! Šis tiltiņš tika nojaukts, kā rezultātā visiem peldēt gribētājiem tagad ir jāmēro ceļš apkārt pa Vidusceļu un paralēlo celiņu! Ir informācija, ka tiltiņa nelikumīgu nojaukšanu ir iniciējuši blakus esošās vasarnīcas saimnieki! Lūdzam iesaistīties pašvaldību šīs laipas atjaunošanā, lai vasarnīcu īpašniekiem būtu ērti apmeklēt blakus esošo peldvietu bez šķēršļiem! Vajadzības gadījumā vasarnīcu īpašnieki ir gatavi piedalīties aptaujā par laipas atjaunošanu šajā vietā!


7 comments

  1. Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa

    Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa, 13. jūnijs 2024 - 15:29

    Šā gada maija beigās, jūnija sākumā Ventspils portālā notika iedzīvotāju diskusija par patvaļīgi izvietoto un 2023.gadā demontēto lietus ūdens novadīšanas grāvja šķērsojumu Graudu ielas galā, pie nekustamā īpašuma Vidusceļš 28k-123, Ventspilī.
    Ieklausoties iedzīvotāju izteiktajos viedokļos, ņemot vērā, ka šķērsojuma vieta atrodas Ventas upes tauvas joslas teritorijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes vadība ir lēmusi šajā vietā izveidot legālu grāvja šķērsojumu, lietotājiem – kājām gājējiem un velobraucējiem to izveidojot daudz drošāku, grāvī ieguldot caurteku. Darbus tiek plānots realizēt vēl līdz Līgo svētkiem.

    1. Krievlauku iedzīvotājs

      Atbilde: Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa

      Krievlauku iedzīvotājs, 14. jūnijs 2024 - 07:30

      Tā tā te kaut kas neiet kopā. Dzīvoju netālu no tās vietas un zinu patieso situāciju. Komunālā pārvalde saka vienu, bet Arhitektūras nodaļa raksta ko citu – vismaz pie atbildes sagatavošanas Jūs varētu vienoties. Zinu, ka neviens tur tuvumā dzīvojošais nav priecīgs, ka ir nojaukts tiltiņš – šeit tad tika ņemts vērā tikai viena iedzīvotāja viedoklis, kas dzīvo pie paša tiltiņa. Ļoti nesmuki no pašvaldības puses šāda rīcība māna iedzīvotājus.

      1. Ventspils Komunālā pārvalde

        Atbilde: Krievlauku iedzīvotājs

        Ventspils Komunālā pārvalde, 14. jūnijs 2024 - 10:55

        Informējam, ka nākamās nedēļa sākumā ūdens notekgrāvja šķērsojumā vietā tiks izbūvēta caurteka, un virs caurtekas grants seguma celiņš gājējiem.

  2. Pastaigātāja

    Pastaigātāja, 29. maijs 2024 - 14:28

    Gadu, gadiem cilvēki ir gājuši peldēties, pastaigājušies gar Ventmalu. Bijušam saimniekam cilvēki netraucēja. Laiks gāja un saimnieks savu vasarnīcu pārdeva. Jaunajam saimniekam nepatīk ka cilvēki staigā gar viņa (privāto Ventmalu un vasarnīcu). Pats nojauca tiltiņu un pusi grāvja piebēra ar granti un brīvi palaiž pastaigā savu suni. Tāds lūk tagad ir vasarnīcas īpašnieks.

  3. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 28. maijs 2024 - 12:11

    Minētā teritorija (bijušais dārzkopības kvartāls) nav pašvaldības zeme. Līdz ar to pašvaldība šajā teritorijā neveic nekādus darbus – ne tiltiņa uzlikšanu vai noņemšanu, ne arī vārtu noņemšanu.
    Tāpat nevaram komentēt atsevišķu zemes īpašnieku darbību, kuriem acīmredzot ir cits viedoklis.

    1. Iedzīvotājs

      Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

      Iedzīvotājs, 28. maijs 2024 - 12:30

      Nopietni? Kādu laiku atpakaļ Komunāļi vai Arhitektūras nodaļa skaidroja, ka šī ir bijusi patvaļīga būve- tāpēc ir likt nojaukts gan tiltiņš, gan žogs. Kāpēc tad tagad melojiet? Kā tad īsti ir? Vai tad jums nav svarīgi iedzīvotāju intereses? Kaut kas te neiet kopā

  4. Iedzīvotājs

    Iedzīvotājs, 28. maijs 2024 - 08:33

    Pilnīgi piekrītu. Kāpēc tas bija jānojauc, gadiem nevienam netraucēja, bet te pēkšņi sāka kādam traucēt garāmgājēji. Un gribu dzirdēt Komunālās pārvaldes atbildi, kādēļ tika arī tālāk izņemti dzelzs vārti – kam tie traucēja? Visapkārt ir nelikumīgas būves, bet pašvaldība tērē naudu uz tādiem demontāžas darbiem. Fui. Labāk būtu piebraucamos ceļus salabojuši šajos dārza apgabalos.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture