Ventspils pusmaratons 2024

1

9. jūnijā, jau 13. reizi notiks Ventspils skriešanas svētki, šogad pusmaratons, kas pulcēs gan ventspilniekus, gan viesus no Latvijas un tuvākajām kaimiņvalstīm. Šobrīd savu dalību pieteikuši 570 dalībnieki, bet plānots, ka dalībnieku skaits sasniegs 800.

Sacensību centrālā norises vieta ar starta un finiša zonu jau trešo gadu būs pie koncertzāles “Latvija” un lielajām strūklakām, ar noslēdzošajiem 150 finiša metriem Lielajā laukumā.

Dalībnieki var izvēlēties veikt pusmaratona jeb 21,1 km, 10,6 km vai 5 km , kā arī būs iespējams startēt pusmaratona stafetes skrējienā ( 2 dalībnieki -abu dzimumu pārstāvji), katram dalībniekiem veicot 10,55km.

Pasākuma jaunākie dalībnieki aicināti baudīt kustību prieku Bērnu skrējienos. DISTANCES: līdz 6 gadiem – 250 m; 7-8 gadi 600 m; 9-11 gadi 900 m. Būs sadraudzības skrējiens, kurā piedalīsies dalībnieki ar kustību traucējumiem.

Arī šogad Ventspils pusmaratonā katrs bērnu distances dalībnieks tiks pie gardā Druvas Saldējums un katram finišētājam gardums no “Baltais”.

Finišā visi dalībnieki saņems  Ventspils pusmaratona medaļas. Šogad tā ir īpaši skaista, atspoguļo Ventspils pilsētas 3 objektus Zinātnes centrs “Vizium”, Koncertzāle Latvija un Ventspils Piedzīvojumu parkā atklāto Baltijā lielāko rodeļu trasi – Ventspils rodelis.

Ventspils pusmaratons nebūs tikai skriešanas pasākums. Pēc finiša pārsteigumi dalībniekiem.  Būs loterija, kurā tiks izlozēta galvenā balva – TELEVIZORS, kā arī tiks izlozētas dāvanu kartes no Stena Line ceļojumam: Ventspils- Nīnashamna- Ventspils 4 personām, automašīnai un kajītei.

Būs izklaidējošā daļa visas dienas garumā – ar muzikāliem priekšnesumiem un papildus aktivitātēm.

Dalībniekiem un skatītājiem autotransporta novietošanai ieteicams izmantot Reņķa dārza auto stāvlaukumu Kuldīgas ielā 66 (Kuldīgas un Sporta ielu krustojuma rajonā).

Visa informācija par reģistrēšanos mājas lapā www.sportlat.lv.

SACENSĪBU PROGRAMMA:

plkst. 8:00-9:45 reģistrācija, numuru un čipu saņemšana;

plkst. 9:55 sacensību atklāšana;

plkst. 10:00 kopējs starts ½ maratona (21,097km) un 10km skrējieniem;

plkst. 10:00-12:45 turpinās reģistrācija, numuru un čipu saņemšana 5km skrējienam;

plkst. 13:00 starts 5km skrējienam;

plkst. 14:00-15:00 bērnu rāpošanas sacensības;

plkst. 14:00 sadraudzības skrējiens dalībniekiem ar kustību traucējumiem, pulcēšanās pie koncertzāles ieejas no pl.13:30;

plkst. 14:00 starts bērnu distancēm, no 300m līdz 1000m, kopā 6 skrējieni;

plkst. 10:00-15:00 ēdināšana visiem sacensību dalībniekiem, darbosies veselības aleja, atrakcijas punkti, masāžas zona;

plkst. 14:30-15:00 pirms apbalvošanas koncerts;

plkst. 15.00 gala apbalvošanas ceremonija un izlozes.

Pasākuma ietvaros plānoti nozīmīgi autotransporta satiksmes un sabiedriskā transporta kustības ierobežojumi.

Par satiksmes ierobežojumiem pusmaratona laikā 9. jūnijā

Pusmaratona skrējiena trase: Starts pie koncertzāles “Latvija” – Pāvila iela – Saules iela – Krustkalna iela – Ganību iela – Bērzu iela – Kuldīgas iela – Jūras iela – Ganību iela – Lielais prospekts – Kroņa iela – Kapteiņu iela – Kr.Valdemāra iela – Ostas iela (apgriešanās) – Kr.Valdemāra iela – Jaunā promenāde – Loču iela – Kroņa iela – Lielais prospekts – Finišs pie koncertzāles “Latvija”. Papildus atsevišķās vietās tiks slēgta vai ierobežota satiksme trasei tuvākajos ielu posmos.

TRASES PIRMĀ DAĻA –  SATIKSME SLĒGTA NO PL. 09:00 LĪDZ PL. 12:10.

Trases posms – Pāvila iela (no Ganību ielas līdz Saules ielai), Saules iela (no Pāvila ielas līdz Krustkalna ielai), Krustkalna iela (no Saules līdz Ganību ielai), Ganību iela (No Krustkalna ielas līdz Bērzu ielai), Bērzu iela (no  Ganību ielas līdz Zvaigžņu ielai) un Zvaigžņu iela (no Bērzu ielai līdz Sporta ielai). 

No 09:00 līdz 12:10, ar policijas kontroli, trasi būs iespējams šķērsot Saules – Inženieru un Ganību – Inženieru ielu krustojumos.

Izbraukšana no trases iekšpusē izvietotajiem kvartāliem būs iespējama: Riņku – Puķu – Pāvila – Priežu ielu rajons pa Inženieru ielu, krustojumos ar Ganību ielu un Saules ielu;

TRASES OTRĀ DAĻA –  SATIKSME SLĒGTA NO PL. 09:00 LĪDZ PL. 14:00.

Trases posms – Ielas ap Lielo laukumu, Lielais prospekts un Kroņu iela (no Kuldīgas ielas līdz Loču ielai), Kapteiņu iela, Kr.Valdemāra iela, Jaunā promenāde, Ostas iela ar apgriešanās punktu pie Kr.Valdemāra statujas, Loču iela (Kr.Valdemāra-Kroņu).  

No 09:00 līdz 10:15, no 12:20 līdz 13:00 un no 13:35 līdz 14:00 ar policijas kontroli, trasi būs iespējams šķērsot Vasarnīcu un Lielā prospekta krustojumā.

Izbraukšana no trases iekšpusē izvietotajiem kvartāliem būs iespējama: Ostgala rajons (Karlīnes – Znotiņu – Patversmes – Zvejnieku – Austrumu – Smilšu ielas) Karlīnas ielas krustojumā ar Kapteiņu ielu.

Pasākuma laikā tiks ierobežota arī sabiedriskā transporta kustība pilsētā, tāpēc ir iespējama autobusu kavēšanās. Papildus informācija par sabiedriskā transporta ierobežojumiem tiks izvietota arī autobusu pieturās.Tie Ventspilnieki un viesi, kuri plāno ar autotransportu nokļūt uz Brīvdabas muzeju, Piejūras kempingu, pludmali un citiem objektiem Vasarnīcu ielas rajonā, iesakām izmantot Inženieru ielu.
Skrējējus trasē uzmundrinās un atbalstīs līdzjutēji, kā arī būs izvietoti vairāki atbalsta punkti.

STAFETES NOTEIKUMI

Stafete “Divi pusmaratonā”–  tiek veidota jauktā komanda, kurā ir 2 dalībnieki (sastāvā abu dzimumu pārstāvji).

Pirmais  dalībnieks veic 10,55 km apli, attiecīgi starta zonas maiņas punktā nododot stafetes “kociņu” otrajam dalībniekam, kurš veicot pēdējo 10,55 km apli ieskrien finišā  pie koncertzāles LATVIJA. Tikmēr komandas pirmais dalībnieki dodas uz finiša zonu, lai sveiktu savu komandas dalībnieku.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture