Pilsētā uzplaukuši vasaras ziedu raksti

1

Visu nedēļu pilsētas apstādījumos rosās čaklās puķu meitenes. Īsā laikā ir paveikts liela apjoma darbs, un pavasara ziedu krāsas un smaržas pilsētvidē ir nomainītas uz plašu vasaras ziedu sortimentu, kas izceļas ar krāsu un ziedu formas daudzveidību.

 Pilsētā ir uzplaukuši jauni puķu raksti, ko veido desmitiem dažādi vasaras ziedi sarkanos, dzeltenos, oranžos, laškrāsas, baltos, violeti sārtos un rozā, gaiši zaļos un ķiršsarkanos toņos. Vasaras laikā pilsētas dobēs ziedēs vairāk nekā 34000 , vasaras piramīdās – ap 4000, bet vasaras ziedu skulptūrās vairāk nekā 24000 puķu stādi – dālijas, begonijas, leduspuķes, samtenes, pelargonijas, petūnijas, salvijas, puķu tabakas, zeltnātrītes, lauvmutītes, gauras, angelonijas, kallas, fuksijas un vēl daudzas citas.

Lielā laukuma greznību papildinās dzelteno un sarkano toņu ziedu akcenti – dzeltenajās dobēs ziedēs dālijas, rudbekijas un sūnīši, bet sarkanajās dobēs – dālijas, salvijas, titonijas, puķu tabakas un zeltnātrītes. Lielajā prospektā uzziedēs sarkanas begonijas un leduspuķes, gaiši zilas lobēlijas, baltas skaivolas, tumši zilas, dzeltenas, baltas un karmīnsarkanas petūnijas, rozā angelonijas, dzelteni sunīši un baltas eiforbijas. Pie Ventspils Galvenās bibliotēkas ziedēs baltas un tumši spilgti rozā gauras, kā arī begonijas – dzeltenas ar sarkanu maliņu. Rātslaukumu ar savām krāsām papildinās tumši rozā balzamīnes, rozā un dzeltenas krāsas puķu tabakas, rožainas un rozā pelargonijas, baltas skaivolas, rozā angelonijas un lavateras. Zinātnes centra “VIZIUM” apmeklētājus sagaidīs oranžās dālijas, titonijas un lauvmutītes, kā arī gauras ar baltiem ziediem. Pastaigu mīļotāji pilsētas ielās jau noteikti ir pamanījuši košos ziedu traukus, kuros iestādīti vairāk nekā 1000 puķu stādi, kuri mūs pārsteigs ar ziedu krāsas daudzveidību, formu un skaisto aromātu.

Greznos vasaras puķu tērpos jau ietērptas gandrīz visas pilsētas ziedu skulptūras – Ventspils lielākā (četrus metrus augsta un septiņus metrus gara) ziedu skulptūra “Puķu govs”, “Zaķu ģimene” pie mazbānīša stacijas “Kalns”, ziedu skulptūra “Zemūdens pasaule” pie Piejūras akvaparka, “Bobsleja komanda” Jaunpilsētas laukumā, ziedu skulptūra “Pīļu ģimene”. Jau pavisam drīz vasaras noformējumu iegūs “Basketbola bumba” pie OC “Ventspils” galvenās ieejas un, pēc pavasara puķu noziedēšanas, arī Ventspils košākais pulkstenis – “Ziedu pulkstenis” tiks greznots ar vasaras rotu.

Rūpēs par skaistumu, lai augi krāšņi ziedētu visas vasaras garumā, tiek ieguldīts apjomīgs un laikietilpīgs darbs. Pilsētā par ziediem rūpējas pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” un SIA “Galantus”. Stādījumu uzturēšana visas sezonas garumā paredz regulāru augsnes rušināšanu, noziedējušo ziedu un bojāto lapu izņemšanu, nevajadzīgo dzinumu izgriešanu, augu apgriešanu un to formas veidošanu. Augu formas ierobežošana ir īpaši svarīga figurālo ziedu skulptūru un puķu piramīdu kopšanā. Pāris reizes mēnesī tiek veikta stādījumu mēslošana un ravēšana. Tāpat regulāri tiek sekots līdzi laikapstākļiem un augsnes mitrumam, lai pēc nepieciešamības organizētu stādījumu laistīšanu. Darbs ir īpaši intensīvs ilgstoši sausā un karstā laikā.  

Esam gatavi uzņemt ciemiņus vasaras sezonā! Brauciet ciemos un izbaudiet Ventspils ziedu krāšņumu un aromātu!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture