Vokālā ansambļa “Lumiere” koncerts

Piektdien, 7. jūnijā, plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā uzstāsies vokālais ansamblis “Lumiere”. Ansambļa koncertprogramma būs veltīta latviešu tautasdziesmām un dzejai.

Koncertā uzstāsies Beāte Kalniņa (soprāns), Joanna Visocka (soprāns), Alise Bērziņa (soprāns / alts), Māra Elizabete Volša Sinka (alts) un Beatrise Vilde (alts).

“Mūsu komponistu mūzikā ir spēcīgi jūtama folkloras sakne, kas jūtama arī oriģinālkompozīcijās. Dažas no tām esam iekļāvušas savā repertuārā kā spilgtu atgādinājumu mūsu senču kultūras mantojuma spēkam,” norāda ansambļa dalībnieces.

Vokālais ansamblis “Lumiere” izveidojies pavisam nesen, oficiāli savu darbību uzsākot 2023.gada 9.augustā, kad ansamblis sāka darbu pie savas pirmās koncertprogrammas iestudēšanas. Tā bija veltīta garīgajai latviešu mūzikai.

Vokālo ansambli veido profesionālas mūziķes, kas, kā visos jaunos sastāvos, cītīgi meklē savu krāsu un balansu. Ansamblis darbojas koncertprojektu formātā. Tas nozīmē, ka konkrētā laika periodā tiek iestudēta koncertprogramma, kuru ansamblis atskaņo dažādās koncertvietās. Pēc katra koncertprojekta ir laiks atelpai un nākamā koncertprojekta plānošanai.

Ņemot vērā katras dziedātājas ikdienas aizņemtību strādājot profesionālā korī, mācot teorētiskos priekšmetus kādā no Latvijas mūzikas vidusskolām, vadot korus vai kā citādi radoši izpaužoties, ansambļa dalībnieces ir atradušas šo kā sev piemērotāko formātu savai vislielākajai kaislībai – dziedāšanai.

Ansambļa mērķis ir sniegt koncertus augstā muzikālā līmenī, sadarbojoties ar jaunajiem latviešu komponistiem un atskaņojot mazāk pazīstamus latviešu un citu Baltijas valstu komponistu darbus. Kā viens no papildmērķiem jāmin jauno latviešu komponistu mūzikas popularizēšana, pasūtot jaunu mūziku un atskaņojot jau esošās kompozīcijas.

Ieeja koncertā par ziedojumu.

 

1
 

0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture