Jūnijs Rakstnieku un tulkotāju mājā

1

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā jūnijā strādā šādi rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji: Ligija Purinaša (Latvija), Hosē Anibals Kamposs (José Aníbal Campos) (Spānija), Emads Mansurs (Emad Mansour) (Ēģipte), Regīna Lopesa Munjoza (Regina López Muñoz) (Spānija), Luīze Pastore (Latvija), Joanna Elmane  (Joanna Ellmann) (Igaunija), Ričards O’Braiens (Richard O’Brien) (Lielbritānija), Rolanda Bula (Latvija), Kevins M.F. Plats (Kevin M.F. Platt) (ASV). 

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja turpina ar Ziemeļvalstu Ministru Padomes atbalstu ielūgt Ziemeļvalstu autorus un tulkotājus. No Igaunijas būs rakstniece un dzejniece, astoņu grāmatu autore Joanna Elmane. 

Ar Kultūras ministrijas atbalstu Rakstnieku mājā būs latviešu literatūras tulkotājsKevins M.F. Plats no ASV – kas turpinās apgūt latviešu valodu sadarbībā ar Ventspils Augstskolas vieslektori Sintiju Ozoliņu.

No Latvijas pirmo reizi būs dzejniece, divu dzejas krājumu autore, kas raksta dzeju arī latgaliešu rakstu valodā Ligija Purinaša.  Būs arī bērnu grāmatu autore Luīze Pastore, kā arī detektīvu rakstniece Rolanda Bula.

No ārvalstīm būs godalgotais spāņu tulkotājs Hosē Anibals Kamposs, kas tulko no vācu valodas. Pirmo reizi būs rezidents no Ēģiptes, kas tulko no franču un angļu valodas, Emads Mansurs, kā arī spāņu tulkotāja Regīna Lopesa Munjoza, kas tulko no franču, angļu, spāņu un portugāļu valodas. Atgriežas dzejnieks un atdzejotājs Ričards O’Braiens no Lielbritānijas. 

Projektu finansiāli atbalsta Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Nordisk Kulturkontakt.

Vairāk informācijas par rezidentiem un pasākumiem www.ventspilshouse.lv un Facebook.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture