Peldvietas drošība Ventas krasta pludmalē

Jautājums uzdots: Peldētājs Ventas pludmalē 04. jūnijs

Gribētu vērst Ventspils Valsts pilsētas pašvaldības uzmanību, ka sporta grupas no Dampeļu bāzes lielā ātrumā brauc cauri Ventas peldvietai starp bojām un piekrasti. Ventas akvatorija, ap bāzi, ir pietiekami liela, lai atrastu piemērotākus treniņu laukumus.
Smaiļotāji protams ir risks, bet visbīstamāk ir viņu treneri, kas ar motorlaivu lielā ātrumā brauc cauri vietai, kur bērni un pieaugušie peldas, nedod dievs būs kāds gadījums, kad kāds zemūdens peldas un iznirst, un pretim būs ātra motorlaiva. Radītie viļņi ātrai motorlaivai tuvu peldvietai ir bīstami ikvienam.
Smaiļotāji ir ļoti apsveicami sportojot, bet treneri ir ļoti bezatbildīgi, plānojot maršrutus un braucot mežonīgi ātri cauri šai zonai ar motorlaivu, kur cilvēki sagaida drošu peldēšanos.
Diemžēl man neiznāca paspēt uzņemt video ar Dampeļu bāzes oranžo/sarkano motorlaivu, kur mežonīgā ātrumā brauca caur peldvietu un treneris mēģināja panākt smaiļotāju grupu, tas ir ārprāts. (notikuma laiks 04.06.24 17:10-17:38)

Jautājums/ierosinājums pašvaldībai
1. Vai šī peldvieta ir droša un peldoties iedzīvotājiem, un tajā drīkst braukt motorlaivas?
2. Ja šajā zonā (Ventas peldvietā starp bojām un piekrasti) drīkst braukt motorlaivas un laivas, lūdzu uzstādiet zīmes, brīdinot, ka riski pastāv.

Veiksmi jaunajiem sportistiem, bet ne bezatbildīgiem treneriem!

faq-attachment-img faq-attachment-img

3 comments

  1. !

    !, 05. jūnijs 2024 - 14:30

    Beidzot kāds šo jautājumu pacēlis.

    1. Ventspils Izglītības pārvalde

      Atbilde: !

      Ventspils Izglītības pārvalde, 05. jūnijs 2024 - 15:12

      Labdien!

      Esam iepazinušies ar aprakstīto situāciju. Treneri ar mazajiem airētājiem trenējas krasta tuvumā no drošības viedokļa, lai slēptos aizvējā, kā arī, lai kritiena gadījumā izglītojamie būtu tuvāk piekrastei. Ņemot vērā, iedzīvotāju sūdzības, turpmāk treniņu darbs plānots tālāk no atpūtas zonas vietas. Ar treneriem arī pārrunāti drošas braukšanas nosacījumi.

      1. !

        Atbilde: Ventspils Izglītības pārvalde

        !, 06. jūnijs 2024 - 09:58

        Trennējaties, bet ne pludmales zonā – tur arī krasta tuvumā mēdz būt bērni! Nevajag formāli atrakstīties, bet elementāri ievērot pludmales zonas drošības noteikumus, kas attiecas uz ikvienu ūdens transportlīdzekļa lietotāju, arī sportistiem.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture