Pilsēta izgreznota ar krāšņām ziedu kastēm un traukiem

1

Šogad vasara iestājusies teju rekordagri, un arī Ventspilī pakāpeniski uzplaukst tūkstošiem vasaras ziedu. Lai pilsētas dekoratīvos apstādījumus padarītu daudzveidīgākus, šonedēļ Ventspilī izvietotas puķu kastes un iekaramie ziedu trauki, savukārt jau nākamajā nedēļā pilsētas ziedu rota tiks papildināta ar puķu piramīdām, kas ventspilniekus un pilsētas viesus priecēs visu vasaru.

Uz ielu barjerām abos Ventas krastos izvietotas 178 puķu kastes, kurās bagātīgas ziedu kompozīcijas veido begonijas, pelargonijas, gauras, kalibrahojas, skaistnātrītes, balzamīnes, garkātu salmenes, petūnijas, sarzāle un pļavu zeltenes. Puķu kastes priecē līdzās Kuldīgas ielas un Jūras ielas krustojumam, Lielajā prospektā uz Vidumupītes tilta, pie Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas, Ganību ielā krustojumos ar Kārļa ielu un Plato ielu, Pārventā pie Talsu un Lidotāju ielas krustojuma, kā arī citviet pilsētā.

Dodoties pastaigā pa ziedošo Ventspili, ir vērts pavērst skatu augšup – visā pilsētā izvietoti 175 iekaramie puķu trauki, kas pamatā piepildīti ar nokareno šķirņu augiem, tādējādi veidojot gan kuplas ziedu bumbas, gan arī neparastas formas kompozīcijas. Iekaramajiem puķu traukiem izvēlētas begonijas, garkātu salmenes, pelargonijas, stipas, petūnijas un sētložņas efejas.

Jau drīz pilsētas centrālajās vietās ziedu noformējumu akcentēs arī 20 puķu piramīdas, kas tiks izvietotas nākamajā nedēļā. Šovasar ziedu piramīdās kuplos begonijas, kalibrahojas, dālijas, Jaungvinejas balzamīnes, pelargonijas, lizimahijas, verbenas, tunbergijas un vēl arī citu šķirņu augi.

Paralēli ziedu piramīdu, puķu kastu un iekaramo trauku izvietošanai tiek turpināta arī viengadīgo vasaras puķu stādīšana dobēs. Jau vēstīts, ka šovasar Ventspils dobēs ziedēs vairāk nekā 34 000, bet vasaras ziedu skulptūrās vairāk nekā 24 000 puķu stādi.

Ziedu piramīdu, puķu kastu un iekaramo trauku izvietošanu, kā arī ziedu stādīšanu un uzturēšanu visas sezonas garumā nodrošina PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”. Pasūtītājs – pašvaldības iestāde “Ventspils Komunālā pārvalde”.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture