Satiksme

Jautājums uzdots: Iveta 08. jūnijs

Lūgumus, uzlabot satiksmes drošību Vasarnīcu ielā . Tur ļoti bieži vakaros pēc 20:00 notiek auto un moto sacensības. Ieskrienas no Inženieru ielas krustojuma un līdz kempingam vai tālāk .Tur neviens uz 50 km/h nebrauc. Derētu gan 30km/h ātruma ierobežojums. Ne reizes nav redzēta ceļu policija šajā posmā.


4 comments

  1. Ventspils Pašvaldības policija

    Ventspils Pašvaldības policija, 18. jūnijs 2024 - 07:53

    Atbildot uz komentētāja “Horēns” komentāru interneta portālā https://www.ventspils.lv par atļautā braukšanas ātruma kontroli, Ventspils Pašvaldības policija paskaidro, ka atbilstoši Pašvaldību likuma 4. panta piektajā daļā noteiktajam, nododot pašvaldībai jaunu autonomo funkciju vai uzdevumu, kura izpilde saistīta ar izdevumu palielināšanos, vienlaikus pašvaldībai nosakāmi finansējuma avoti šīs funkcijas vai uzdevuma izpildes nodrošināšanai. Attiecīgi, Ventspils Pašvaldības policijai ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontrolei ir nepieciešams speciāls aprīkojums, kas valsts budžetā nav paredzēts pretēji minētajai likuma normai. Komentārā sniegtā informācija nodota Valsts policijai, kas veic atļautā braukšanas ātruma kontroli. Pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot – 110 vai Pašvaldības policijai – 63680808; 28680808.

  2. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 10. jūnijs 2024 - 09:24

    Lai uzlabotu satiksmes situāciju Vasarnīcu ielā, vairāk jāiesaistās Valsts ceļu policijai, veicot kontroli par to, vai autovadītāji ievēro noteikto ātruma limitu.
    Vasarnīcu iela ir standarta platumu iela, pārskatāma, ar ietvi un veloceliņu ārpus brauktuves. Jau iepriekšējā nedēļā rakstījām, ka ātruma samazināšanas nepieciešamība Vasarnīcu ielā uz 30 km/h agrāk ir jau izvērtēta. Tā kā Vasarnīcu ietves ir attālinātas no brauktuves un kustības intensitāte ir samērā zema – ap 2000 vienībām diennaktī, kas ir ļoti zems kustības rādītājs (salīdzināšanai – Lielajā prospektā pie Brīvības ielas ir ap 10 000), pagaidām nav pamatojuma uzstādīt šādas zīmes.

    1. Horēns

      Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

      Horēns, 10. jūnijs 2024 - 12:06

      Kas ir valsts ceļu policija?

    2. Horēns

      Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

      Horēns, 11. jūnijs 2024 - 09:47

      Varbūt jāiesaistās arī domei – nodrošinot savus policistus ar rokas radariem, vai radariem automašīnās? CSL grozījumi sen ļauj uzraudzīt ātrumu arī pašvaldības policijām.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture