Ar garšvielu eksperimentiem noslēdzies meistarklašu cikls “VASARA”

1

Ceturtdien, 6. jūnijā, Ventspils tehnikumā norisinājās meistarklašu cikla “VASARA” noslēdzošā nodarbība, kuru vadīja Baiba Grīnberga – “Manas garšas” garšvielu maisījumu radītāja un jaunu produktu ieviesēja.

Meistarklases sākumā dalībnieces izteica vēlmi iepazīt dažādu garšvielu salikumus. Kādai interesēja, ar ko aizstāt sāli un cukuru, citai – kā papildināt jau esošos garšvielu maisījumus, pārsteidzot ģimeni un draugus.

Garšu eksperimentiem bija sagatavoti ap 100 garšvielu veidi, tajā skaitā, 14 dažādi sāls veidi un 15 piparu veidi. Baiba ne tikai iepazīstināja ar garšvielu īpatnībām, bet arī sniedza iespēju degustēt neparastus garšu salikumus, piemēram, saldējumu ar rozā pipariem, čilli, lielogu dzērveņu pulveri un melnajiem ķiplokiem.

Iedrošinātas eksperimentēt, dalībnieces vakara gaitā pagatavoja vairākus savus unikālos garšvielu maisījumus DIP mērcēm,  grila mērcēm, krēmsieram, paniņu želejai, saldajam un sāļajam popkornam.

Kā vērtēja viena no meistarklases dalībniecēm: “Bijām īstā dāmu paradīzē – fantastiskajā garšvielu pasaulē, kur stundas aizlidoja kā minūtes. Paldies Ventspils Tehnikumam par organizēšanu un “Manas Garšas” saimniecei Baibai Grīnbergai par aizraujošo stāstījumu, degustācijām un iespēju pašām izveidot savus garšvielu maisījumus!”

Ventspils tehnikums arī turpmāk organizēs meistarklases dažādās jomās, sniedzot iespēju ventspilniekiem un pilsētas viesiem apgūt jaunas zināšanas un prasmes. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Ventspils tehnikuma mājas lapā un sociālajos tīklos.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture