Floristikas mīļotāji aicināti pieteikties ziedu paklāju festivālam

1

Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ir Latvijā plaši pazīstams konkurss, kas ik gadu Ventspilī pulcē florista amata meistarus, profesionālus floristus un iesācējus, topošos floristus, radošo studiju kolektīvus un citus, kurus vieno interese par ziediem un mākslu. Tik pat dažādas un radošas komandas līdz 30.jūnijam aicinātas pieteikties arī 22. starptautiskajam ziedu paklāju festivālam “Krāsainās ziedu spēles”, kas norisināsies no 2. līdz 4. augustam.

Aicinām iepazīties ar kārtību, kādā tiek organizēta dalībnieku pieteikšanās. Ziedu paklāju festivāls ir komandu sacensība, tāpēc interesenti aicināti izveidot komandu ne vairāk kā piecu cilvēku sastāvā. Konkurss ir paredzēts gan profesionāliem floristiem, gan arī topošajiem šīs nozares speciālistiem, kas nozīmē, ka var pieteikties arī jauniešu komandas, lai gūtu vērtīgu un, iespējams, vēl nebijušu pieredzi ziedu kārtošanas mākslā. Plānojot dalībnieku sastāvu, būtiski ņemt vērā, ka jauniešu komandu jāpārstāv vienam floristikas pasniedzējam.

Tam seko pieteikuma anketas sagatavošana, kurā ir jānorāda ziedu paklāja nosaukums, komandas nosaukums, kā arī informācija par komandas vadītāju, dalībniekiem un kontaktinformācija turpmākai saziņai. Tāpat arī jānorāda vecuma kategorija, kuru komanda pārstāv – pieaugušo vai jauniešu (vecumā līdz 20 gadiem). Tas nepieciešams tāpēc, ka abu kategoriju dalībnieku komandas festivāla noslēgumā tiks vērtētas atsevišķi.

Jau vēstīts, ka papildus garantētajai naudas balvai 400 EUR apmērā un ielūgumam uz Ventspils Pilsētas svētku noslēguma pasākumu, dalībniekiem tiek nodrošinātas arī bezmaksas naktsmītnes. Pieteikumā nepieciešams norādīt cilvēku skaitu naktsmītņu rezervācijai.

Papildus pieteikumam jāpievieno vismaz viena komandas pārstāvja pieredzes apraksts floristikā pēdējo piecu gadu vai ilgākā laika posmā. Gadījumā, ja komandā nestartē pieredzējis florists, komandas aicinātas papildus piesaistīt konsultantu – profesionālu floristu ar florista izglītību, par kuru jāpievieno informācija.

Aizpildīta pieteikuma anketa kopā ar pieredzes aprakstu vai informāciju par komandas konsultantu jānosūta uz e-pastu [email protected] vai ar VSIA “Latvijas Pasts” starpniecību. Adresāts: PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”, Pils iela 12, Ventspils, LV-3601.

22. starptautisko ziedu paklāju festivālu “Krāsainās ziedu spēles” organizē pašvaldības SIA «Ventspils labiekārtošanas kombināts» ar ziedu paklāju festivāla idejas autores, floristikas amata meistares Rionas Ēces un Aijas Žagariņas «Floristu skola A-Ž» atbalstu. Informatīvu atbalstu sniedz Latvijas Floristu apvienība. Naudas balvu fondu nodrošina Ventspils Kultūras centrs.

Konkursa nolikums pieejamas PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” mājaslapā www.vlk.lv.  Papildus informācijai aicinām rakstīt ziņu uz e-pastu [email protected], zvanīt pa tālr. 63622747 vai personīgi sazināties ar ziedu paklāju festivāla koordinatori Ingu Reinholdi (e-pasta adrese: [email protected]; tālr. 26521335).


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture