Noslēdzies nodarbību cikls bērniem “Drošība. Radošums. Kultūra.”

1

Sestdien, 8. jūnijā, Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā norisinājās nodarbību cikla “Drošība. Radošums. Kultūra.” noslēguma pasākums – izlaidums, kurā piedalījās dalībnieki, viņu vecāki un nozares eksperti.

Ventspils tehnikuma viens no virzieniem, kā sekmēt radošas un zinošas sabiedrības veidošanos kopumā, ir darbs ar bērniem, tajā skaitā, piedāvāt iespēju papildināt zināšanas, apgūstot prasmes jēgpilnai brīvā laika pavadīšanai, izprotot sevi un sabiedrībā pieņemto uzvedības normu nozīmīgumu, kā arī sekmējot bērnu labbūtību.

Lai to sekmētu, no 2023. gada septembra līdz 2024. gada jūnijam Ventspils tehnikums sadarbībā ar 27 nozares ekspertiem īstenoja 10 mēnešu programmu 7 līdz 12 gadus veciem bērniem. Programmas ietvaros reizi mēnesī tika organizētas nodarbības, kurās bērni guva ieskatu dažādās tēmās. Bērni radošā veidā apguva prasmes par savstarpējo komunikāciju, drošību dabā, fotografēšanu, veselīgu dzīvesveida uzturēšanu, sevis prezentēšanu, muzicēšanu un citām jomām.

Programmas noslēgumā dalībnieki un vecāki augsti novērtēja šīs idejas īstenošanu. Kā sacīja viena no dalībnieka mammām: “Bērnam patika, katru nodarbību ļoti gaidīja un ar sajūsmu vienmēr stāstīja, kas ir bijis nodarbībā, kādi pasniedzēji bijuši. Programma bija ļoti interesanta un bērns varēja gūt pieredzi dažādās jomās.”

Aptaujas rezultāti liecina, ka bērniem visvairāk patika nodarbības par sevis prezentēšanu un atbildēšanu uz āķīgiem jautājumiem, ko vadīja žurnālists Jānis Geste un ētera personība Roberto Meloni. Roberto Meloni tika novērtēts arī kā dalībnieku mīļākais un atmiņā paliekošākais pasniedzējs, kurš ar savu aizrautību palīdzēja bērniem iegūt pārliecību par sevi.

Jāatzīmē, ka balsojums par mīļāko nodarbību bija ļoti līdzīgs starp visām tēmām, kas apliecina programmas interesanto un daudzveidīgo saturu.

Programmas norisi novērtē arī šīs idejas autore  – Ventspils tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere – Davidova: “Ir patiess prieks par bērniem un viņu vecākiem, kuri atsaucās šim 10 mēnešu piedzīvojumam. Laiks, kurš tika pavadīts kopā ar lieliskiem nozares profesionāļiem, palīdzēja bērniem noticēt sev, savām spējām un savam radošumam – kopīgi mācījāmies būt uzņēmīgi sava viedokļa aizstāvēšanā un sevis prezentēšanā, mācījāmies gatavot un klāt galdu, saprast, kas ir mūzika un kā top dziesmas, kā zīmēt ilūzijas ar roku un digitāli, kāpēc teātrī ir 3 zvani un kas notiek teātra aizskatuvē, uzzinājām, ka smūtijus var veidot arī no biezpiena un sportot kopā ar draugiem ir ļoti interesanti.  Rezultātā 10 nodarbības, 31 bērns, 27 pasniedzēji un lieliska programmas vadības komanda – lielisks laiks kopā! Šī programma bija mana ideja, bet izpildījums tapa mums visiem kopīgi strādājot, vienam otru uzklausot un mēģinot darīt labāko iespējamo, un mums izdevās! Šodien ir liels gandarījums, jo bērnu neviltotais prieks un samīļojumi deva pārliecību, ka mūsu bērniem patika.”

Ventspils tehnikums arī turpmāk organizēs nodarbību ciklu “Drošība. Radošums. Kultūra.”. Uzņemšana jaunajā programmā tiks izsludināta 2024. gada jūnija beigās, tāpēc aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture