Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils domes administrācija"

Detālplānojuma darba uzdevuma sagatavošana un izsniegšana.

Detālplānojumu nepieciešams izstrādāt gadījumos, ja zemes gabals, saskaņā ar Ministru kabineta 14.10.2014. noteikumu Nr.628 “Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 39.punktā noteiktajam, atbilst kādam no sekojošie kritērijiem:
1) ja tas paredzēts Ventspils pilsētas teritorijas plānojuma vai lokālplānojuma gadījumā;
2) ja tiek plānota jaunu zemes vienību izveide, kurām piekļuves nodrošināšanai nepieciešams izveidot jaunas ielas vai ceļus;
3) kā arī gadījumos, kad nepieciešami kompleksi risinājumi teritorijas attīstības risināšanai.
Gadījumos, kad nav pietiekami detalizēti zemes izmantošanas veidi, Ventspils vastspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) dome, motivēti pamatojot detālplānojuma izstrādes nepieciešamību, var piemērot prasību izstrādāt detālplānojumu, arī teritorijās, kur normatīvie akti to nenosaka.
Lai saņemtu darba uzdevumu detālplānojuma izstrādei, nepieciešams iesniegt brīvas formas iesniegumu, pievienojot teritorijas attīstības priekšlikuma aprakstu, pilnvaru, ja ierosinātājs ir pilnvarota persona, būvniecības ieceres aprakstu, ja detālplānojuma tiek izstrādāts reizē ar būvprojektu, kā arī citus dokumentus, kas būtu vērā ņemami darba uzdevuma sagatavošanai.
Pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa (turpmāk – APN) aicina iesniegumus un dokumentus iesniegt elektroniski, nosūtot tos uz e-pastu [email protected] vai iestādes e-adresi, parakstītus ar drošu elektronisku parakstu, vai, ja tas nav iespējams, iesniegt papīra formātā, izmantojot Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes ēkas 1.stāvā esošo pastkastīti.

APN izvērtē detālplānojuma ierosinājuma atbilstību Ventspils pilsētas teritorijas plānojumam un Pašvaldības dome pieņem lēmumu par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu un apstiprina darba uzdevumu detālplānojuma izstādei, vai sagatavo rakstiski pamatotu atteikumu. Lēmumu ar darba uzdevumu iespējams saņemt klātienē vai parakstītu ar elektronisko parakstu un drošu laika zīmogu uz iesniegumā norādīto e-pastu, vai pa pastu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likumā noteikto, administratīvo aktu var apstrīdēt viena mēneša laikā no dienas, kas administratīvais akts stājies spēkā.

Nosaukums:

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils domes administrācija"

Reģistrācijas numurs:

90000051970



Pakalpojumu kanāli:


E-pasts

[email protected]

E-adrese

apn@90000051970

Pasts

Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa

Adrese

Jūras iela 36, Ventspils, LV-3601

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture