Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils domes administrācija"

Pārskatot dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamo zemes gabalu robežas, tiek sagatavots priekšlikums zemes gabala robežu pārkārtošanai vai jauns zemes gabala dalījuma priekšlikums, lai izveidotu funkcionāli nepieciešamu zemes gabalu katras dzīvojamās mājas uzturēšanai, apsaimniekošanai un atbilstošas nomājamās zemes platības noteikšanai.

Iesniegumu par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanu var iesniegt privatizēta objekta īpašnieks (dzīvokļa īpašnieks), ja dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamais zemes gabals nodots nomā vai zemes gabals pilnībā vai daļēji pieder fiziskai vai juridiskai personai, kā arī iesniegumu var iesniegt zemes gabala īpašnieks, kas nav privatizētā objekta īpašnieks.
Iesniegumam pievieno pilnvaru (ja iesniedz pilnvarota persona), informāciju par attiecīgās mājas pārvaldnieku (nosaukums, adrese), dzīvokļa īpašnieku kopsapulces protokolu vai aptaujas lapu (vai citu dokumentu, kas apstiprina dzīvokļu īpašnieku vienošanos) un funkcionāli nepieciešamā zemes gabala robežu korekcijas piedāvājumu (shēma ar piesaistīto zemes gabalu robežām un platību).
Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa (turpmāk – APN) aicina iesniegumus un dokumentus iesniegt elektroniski, nosūtot tos uz e-pastu [email protected] vai iestādes e-adresi, parakstītus ar drošu elektronisku parakstu, vai, ja tas nav iespējams, iesniegt papīra formātā, nosūtot pa pastu, vai izmantojot Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes ēkas 1.stāvā esošo pastkastīti.

APN izvērtē vai sagatavotais priekšlikums par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamo zemes gabalu atbilst Ministru kabineta 08.09.2015. noteikumiem Nr.522 “Privatizējamai dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala noteikšanas kārtība”, Ventspils pilsētas teritorijas plānojuma prasībām un apstiprina to, norādot dzīvojamai mājai funkcionālā zemes gabala noteikšanas kārtību (t.i. izstrādājot zemes ierīcības projektu, detālplānojumu u.c.), vai sagatavo rakstiski motivētu atteikumu, kurš tiek izsniegts klātienē vai nosūtīts uz iesniedzēja norādīto adresi vai e-pastu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likumā noteikto, lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no dienas, kas administratīvais akts stājies spēkā.

Nosaukums:

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils domes administrācija"

Reģistrācijas numurs:

90000051970



Pakalpojumu kanāli:


E-adrese

apn@90000051970

E-pasts

[email protected]

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture