Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils domes administrācija"

Atvieglojumi fiziskām personām par dzīvošanai izmantoto nekustamo īpašumu un piekritīgo zemi (2020.gada 14.februāra saistošie noteikumi Nr.4) tiek piešķirti šādām maksātāju kategorijām:  Trūcīgas vai maznodrošinātas personas – atvieglojums par attiecīgi, 90% un 70 % apmērā no taksācijas gadam aprēķinātās summas par periodu, kurā nodokļa maksātājam Ventspils Sociālais dienests ir piešķīris attiecīgo statusu. Atvieglojumu piemēro ar nākošo mēnesi, kad personai piešķirts statuss. Maksātājam iesniegums Pašvaldībā nav jāsniedz, informācija par statusu tiek iegūta no Ventspils Sociālā dienesta.  Politiski represētas personas – atvieglojums 50% apmērā no taksācijas gadam aprēķinātās summas. Atvieglojumu piešķir ar nākošo mēnesi pēc represētas personas apliecības kopijas un iesnieguma iesniegšanas ar apliecinājumu, ka nekustamais īpašums netiek izmantots saimnieciskajā darbībā.  Nodokļa maksātājam ar 3 (trīs) un vairāk bērniem – atvieglojums 50% no taksācijas gadam aprēķinātās summas, ja personai (pašai vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam taksācijas gadā ir trīs vai vairāk bērni vecumā līdz 24 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni), kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību un nekustamajā īpašumā ir deklarētā dzīvesvieta vismaz trim no bērniem. Nodokļa atvieglojums piemērojams arī, ja nekustamā īpašuma īpašnieks vai tiesiskais valdītājs ir kāds no bērniem vai personas vai tās laulātā pirmās pakāpes augšupējais radinieks, kuram nekustamajā īpašumā ir deklarētā dzīvesvieta. Iesniegums jāiesniedz tikai gadījumā, ja piešķiršanas nosacījumi izpildās taksācijas gada laikā. Uz 1.janvāri dati tiek iegūti automatizēti. Atvieglojumus juridiskām un fiziskām personām par nekustamo īpašumu, kas tiek izmantots saimnieciskās darbības veikšanai (2010.gada 15.jūnija saistošie noteikumi Nr.5) var piešķirt šādām maksātāju kategorijām, ja tiek izpildīti saistošajos noteikumos katrai kategorijai noteiktie kritēriji un nosacījumi:  50 % no taksācijas gadam aprēķinātās nodokļa summas viesu izmitināšanas pakalpojumu sniedzējiem, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem Ventspils pilsētas vēsturiskā centra teritorijas daļā un apstrādes rūpniecības ražošanas uzņēmumiem 3 gadu periodā;  70 % no taksācijas gada aprēķinātās summas kinoteātru un lidostas pakalpojumu sniedzējiem;  90 % no taksācijas gadam aprēķinātās nodokļa summas: * nekustamajam īpašumam, kas tiek izmantots publisku sporta nodarbību, pasākumu un sacensību vajadzībām, *zemei ražotnes un/vai rūpniecības parku, tehnoloģisko parku vai zinātnes parku izveidošanai vai to attīstībai, * nekustamajam īpašumam, kas tiek izmantots noteiktu Ventspils pilsētas pašvaldības deleģētu pārvaldes uzdevumu veikšanai kultūras jomā. Atvieglojuma saņemšanai (par pilnu gadu) nodokļa maksātājam ne vēlāk kā līdz taksācijas gada 31.martam jāiesniedz Pašvaldībā iesniegums.

1. Iesnieguma iesniegšana nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piešķiršanai
Personām ar 3 vai vairāk bērniem, kuras atbilst likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 5.panta 1.2 daļas nosacījumiem, atvieglojumi tiek piešķirti bez personas iesnieguma iesniegšanas, pamatojoties uz PMLP datiem.
Pārējām personām atvieglojuma saņemšanai jāvēršas ar iesniegumu Ventspils domes administrācijas Finanšu nodaļā.
2. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršana
Lēmumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu pieņem Ventspils domes administrācijas Finanšu nodaļas vadītājs. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājam tiek nosūtīts maksāšanas paziņojums ar piemēroto nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu.

Nosaukums:

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils domes administrācija"

Reģistrācijas numurs:

90000051970



Pakalpojumu kanāli:


Pakalpojuma sniedzēja atrašanās vieta

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes ,,Ventspils domes administrācija" Finanšu nodaļa

Adrese

Jūras iela 36, Ventspils, LV-3601

Darba laiki

Pirmdiena: 08:00 - 18:00

Otrdiena: 08:00 - 17:00

Trešdiena: 08:00 - 17:00

Ceturdiena: 08:00 - 17:00

Piektdiena: 08:00 - 17:00

Sestdiena: Slēgts

Svētdiena: Slēgts

Pasts

Finanšu nodaļa

Adrese

Jūras iela 36, Ventspils, LV-3601

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture