Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils domes administrācija"

Lokālplānojumu izstrādā teritoriāli vienotai teritorijai, ar mērķi precizēt, noteikt vai mainīt zemes vienības (-u) funkcionālo zonējumu (plānoto (atļauto) izmantošanu) un izstrādāt teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus, pamatojoties uz pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģiju, teritorijas plānojumu un ņemot vērā normatīvajos aktos noteiktās prasības par teritorijas plānošanu, izmantošanu un apbūvi.

Lokālplānojuma izstrādes ierosināšana
Gadījumos, kad lokālplānojumu ierosina fiziska vai juridiska persona, Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā (turpmāk – APN) iesniedz brīvas formas iesniegumu, norādot lokālplānojuma izstrādes teritoriju, pamatojumu funkcionālā zonējuma (plānotās (atļautās) izmantošanas) maiņai, aprakstu par attīstības ieceri, un pilnvaru, ja dokumentus iesniedz pilnvarota persona.
APN aicina iesniegumus un dokumentus iesniegt elektroniski, nosūtot tos uz e-adresi vai e-pastu [email protected] vai iestādes e-adresi, parakstītus ar drošu elektronisku parakstu.
APN izvērtē lokālplānojuma atbilstību Ventspils pilsētas teritorijas plānojumam, un nosaka teritoriju, kurai izstrādājams lokālplānojums, kā rezultātā Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome (turpmāk – Dome) pieņem lēmumu par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu, apstiprina darba uzdevumu (nosacījumus) lokālplānojuma izstrādei un līguma projektu par lokālplānojuma izstrādi un finansēšanu, vai izsniedz rakstisku pamatotu atteikumu uzsākt lokālplānojuma izstrādi.

Domes pozitīva lēmuma par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu gadījumā, tā publicē paziņojumu par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu un pieprasa institūcijām nosacījumus lokļaplānojuma izstrādei.
Nosacījumi tiek nosūtīti lokālplānojuma izstrādes ierosinātājam un tā izvēlētam lokālplānojuma projekta izstrādātājam.
Izstrādāto lokālplānojuma redakciju un vides pārkastu, ja atbildīgā institūcija par ietekmes uz vidi novērtējumi ir lēmusi par stratēģiskās ietekmes uz vidi procedūras piemērošanu, iesniedz Domē izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai par nodošanu publiskai paspriešanai un atzinumu saņemšanai. Publiskā apspriešana ilgst ne mazāk par 4 nedēļām.
APN izvērtē iesniegto lokālplānojuma redakcijas atbilstību apstiprinātajam darba uzdevumam un institūciju izsniegtajiem nosacījumiem, un pieņem lēmumu apstiprināt un izdot saistošos noteikumus, pilnveidot vai noraidīt un izstrādāt lokālplānojuma projektu no jauna.

Lokālplānojuma apstiprināšana
Lokālplānojuma redakcijas apstiprināšanas gadījumā, Dome ar saistošajiem noteikumiem apstiprina teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu un lokālplānojuma grafisko daļu – funkcionālo zonējumu, teritorijas ar īpašiem noteikumiem un aizsargjoslas, kas noteiktas pašvaldības kompetencē esošajām apgrūtinātajām teritorijām un objektiem.
Spēkā un izstrādes procesā esošie teritorijas attīstības plānošanas dokumenti ir publiski pieejami ikvienai personai Valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā (Ģeoportāls) https://geolatvija.lv/geo/tapis

Saskaņā ar Administratīvā procesa likumā noteikto, administratīvo aktu var apstrīdēt viena mēneša laikā no dienas, kas administratīvais akts stājies spēkā.

Nosaukums:

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils domes administrācija"

Reģistrācijas numurs:

90000051970



Pakalpojumu kanāli:


E-pasts

[email protected]

E-adrese

apn@90000051970

Pasts

Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa

Adrese

Jūras iela 36, Ventspils, LV-3601

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture