Olimpiskais centrs “Ventspils” nodrošina mākslīgā zālāja kopšanas pakalpojumus

1

Olimpiskā centra “Ventspils” pārvaldībā atrodas divi kvalitatīvi mākslīgā seguma futbola laukumi –  Futbola laukums Katoļu ielā 40, kas pagājušajā gadā tika atjaunots ar Latvijas Futbola federācijas atbalstu, un Pārventas sporta kompleksa futbola laukums, kur jauns segums uzklāts 2017.gadā.

Šo abu mākslīgā seguma futbola laukumu uzturēšanu un kopšanu olimpiskā centra darbinieki veic ar specializēto tehniku. Darbam ar šādu tehniku olimpiskā centra darbiniekus ir apmācījuši ārzemju speciālisti, viņu vadībā darbinieki ir apguvuši nepieciešamās prasmes.

Pielietojot darbinieku iegūtās profesionālās zināšanas un pieejamo specializēto tehniku, Olimpiskais centrs “Ventspils” piedāvā nodrošināt mākslīgā zālāja kopšanas pakalpojumus arī citās Latvijas sporta bāzēs. Tādējādi uzņēmums gūst papildus ienākumus. Šobrīd veiksmīga sadarbība izveidojusies ar sporta bāzēm Kurzemē – Liepājā, Talsos, Saldū un Grobiņā. Mākslīgā futbola zālāja kopšanas darbi veikti arī Rīgā.

Viena standarta futbola laukuma uzkopšana ar tehniku ilgst aptuveni 10 stundas. Uzkopšanas laikā sākotnēji segums tiek atbrīvotas no sablīvējumiem, tad ar sepcializēto tehniku tiek uzsūkts zālāja pildījums, un caur filtru izfiltrēti pildījumā esošie gruži, piemēram, izsmēķi, mati, koksnes gabaliņi u.c. Noslēgumā segums tiek uzpildīts ar gumijas granulām un veikta granulu līdzināšana ar īpašām birstēm. Gumijas granulu pildījums nodrošina laukuma seguma atsperīgumu un amortizē triecienus.

Lai mākslīgā seguma futbola laukumi pienācīgi kalpotu, to uzkopšana jāveic vismaz divas reizes gadā. Parasti to dara pavasarī un rudenī. Vēlams veikt arī futbola zālāju starpapkopes.

Olimpiskais centrs “Ventspils” var nodrošina mākslīgā zālāja kopšanas pakalpojumus ne tikai futbola laukumiem, bet arī citām teritorijām, kur šāds segums ir uzklāts.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture