Apstiprināts Ventspils valstspilsētas pašvaldības 2023. gada publiskais pārskats

1

Ceturtdien, 20. jūnijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome apstiprināja Ventspils valstspilsētas pašvaldības 2023. gada publisko pārskatu, kas sagatavots, pamatojoties uz Latvijas Republikas Pašvaldības likumu, likumu par budžetu un finanšu vadību un Ministru Kabineta noteikumiem „Noteikumi par gada publiskajiem pārskatiem”.

Publiskā pārskata mērķis ir informēt Ventspils pilsētas iedzīvotājus un interesentus par pašvaldības darbību un finanšu resursiem 2023. gadā, kā arī iepazīstināt ar turpmākajiem pašvaldības darbības plāniem. Dokuments ietver pamatinformāciju par Ventspils valstspilsētas pašvaldību, tās struktūrvienībām un galvenajiem pakalpojumiem, ko pašvaldība sniedz iedzīvotājiem saskaņā ar  Pašvaldības likumā noteiktajām funkcijām.

Pārskatā sniegts Ventspils valstspilsētas raksturojums, kas ietver informāciju par administratīvo teritoriju un iedzīvotāju struktūru un nodarbinātību, aktuālākie statistikas dati, pilsētas ekonomikas raksturojumu, tai skaitā, uzņēmējdarbības attīstības tendencēm.

Raksturojot Ventspils valstspilsētas pašvaldības darbību 2023. gadā, sniegta informācija par pašvaldības 2023. gada budžeta izpildi un konsolidēto pārskatu, nekustamā īpašuma izmaiņām, pašvaldības kapitālsabiedrību darbības rezultātiem un pašvaldības saistībām. Dokuments sniedz informāciju arī par pašvaldības attīstības programmas un teritorijas plānojuma īstenošanu, kā arī pašvaldības līdzdalību investīciju projektu īstenošanā.

Papildus pievienota informācija par iedzīvotāju informēšanu, viedokļa izzināšanu un iesaistīšanu pilsētvides uzlabošanā un attīstīšanā.

Ventspils iedzīvotājiem un interesentiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības 2023. gada publiskais pārskats pieejams Ventspils bibliotēkās, Iedzīvotāju informācijas centrā un Ventspils portālā www.ventspils.lv sadaļā Pilsētas pārvalde/ Publiskie dokumenti/ Pašvaldības publiskais pārskats.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture