Ventspilī ievieš jaunu sociālo pakalpojumu un pilnveido saistošos noteikumus

1

Ceturtdien, 20. jūnijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma apstiprināt jaunu sociālo pakalpojumu un no jauna izstrādātos saistošos noteikumus sociālo pakalpojumu jomā.

Jaunie saistošie noteikumi “Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem un to piešķiršanas kārtību” tika izstrādāti saistībā ar izmaiņām normatīvo aktu regulējumā sociālo pakalpojumu jomā. Šajos noteikumos vienkopus apkopoti visi 24 Ventspils valstspilsētas pašvaldības sniegtie sociālie pakalpojumi.

Tāpat Ventspils valstspilsētas pašvaldībā tiek izveidots jauns sociālais pakalpojums, proti, sociālā mentora pakalpojums, kas būs pieejams personām, kuras atradās ārpusģimenes aprūpē. Sociālais mentors palīdzēs jauniešiem uzlabot sociālās funkcionēšanas spējas, veicināt veiksmīgas patstāvīgās dzīves uzsākšanu, kā arī sociālo integrāciju.

Atgādinām, ka sociālos pakalpojumus Ventspilī nodrošina Ventspils Sociālais dienests. Ventspils iedzīvotāju visvairāk pieprasītie sociālie pakalpojumi  ir specializētā autotransporta pakalpojums, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojums institūcijā pilngadīgām personām, asistenta un pavadoņa pakalpojums personām ar invaliditāti, dienas aprūpes centra pakalpojums personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Plašāka informācija par pieejamajiem pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem ir pieejama Ventspils Sociālā dienesta mājaslapā labklajiba.ventspils.lv


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture