Uvis Jānis Balinskis ar ”Panthers” komandu kļūst par Stenlija kausa ieguvējiem

1

Par 2024. gada Stenlija kausa čempioniem naktī uz otrdienu kļuva Floridas “Panthers” komanda, kuras spēlētājs ir ventspilnieks Uvis Jānis Balinskis. Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas izšķirošajā septītajā spēlē “Panthers” savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pieveica Edmontonas “Oilers”, sērijā līdz četrām uzvarām uzvarot ar 4:3.

Uvis Jānis Balinskis, kurš aizvada pirmo sezonu Ziemeļamerikā, Floridas “Panthers” rindās laukumā devās regulārās sezonas 26 mačos, bet Stenlija kausā nav piedalījies.

“Panthers” pirmo reizi vēsturē izcīnīja Stenlija kausa trofeju. Komanda divas reizes jau spēlējusi finālā, abos piegājienos piedzīvojot zaudējumu. 1996. gadā 0:4 pret Kolorādo “Avalanche” un pirms gada 1:4 pret Lasvegasas “Golden Knights”. Šo finālu “Panthers” iesāka vareni, uzvarot pirmās trīs sērijas spēles, bet “Oilers” izdevās paveikt brīnumu un panākt 3:3 sērijā.

Šī bija 18. reize NHL vēsturē, kad Stenlija kausa izcīņas finālā bija nepieciešamas visas septiņas spēles, lai noskaidrotu čempionu. Pēdējā no tām bija 2019. gadā, kad Sentluisas “Blues” izdevās izbraukumā sakaut Bostonas “Bruins” un izcīnīt savu pirmo titulu.

Ventspilnieks Uvis Jānis Balinskis kļuva par trešo Latvijas hokejistu vēsturē, kurš izcīnījis Stenlija kausu.

Apsveicam Uvi Jāni un “Panthers” komandu!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture