Aktualizē Ventspils kapsētu apsaimniekošanas kārtību

1

Ceturtdien, 27. jūnijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē tika apstiprināti jauni saistošie noteikumi, kas nosaka Ventspils kapsētu darbību un uzturēšanas kārtību.

Līdz šim Ventspils kapsētu darbības un uzturēšanas kārtība tika noteikta ar 2020. gada 29. maija Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem nr.7 “Ventspils pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi”, kas izdoti saskaņā ar spēku zaudējušo likumu “Par pašvaldībām”. Līdz ar to attiecīgie saistošie noteikumi par Ventspils valstspilsētas pašvaldības kapsētu darbību un uzturēšanu ir izstrādāti jaunā redakcijā, aktualizējot to izdošanas tiesisko pamatojumu.

Saistošo noteikumu saturs pēc būtības nav mainīts. Jaunajā redakcijā nav iekļautas atsevišķas normas attiecībā uz aizliegumiem, par kuru neievērošanu atbildība ir noteikta citos ārējos normatīvajos aktos, piemēram, dzīvnieku ievešana bez pavadas, piegružošana, atkritumu dedzināšana un atkritumu atstāšana tam neparedzētās vietās, tirdzniecība bez atļaujas, bēru norises traucēšana u.c. Noteikumi paredz administratīvo atbildību par to neievērošanu, ko piemēro Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Pašvaldības policija”.

Saistošie noteikumi izdoti ar mērķi noteikt vienotu kārtību, kādā tiek uzturētas Ventspils kapsētas, nosakot kapsētu darbības un kārtības noteikumus, kapsētu valdītāja un apsaimniekotāja pienākumus, kapavietu piešķiršanas, kopšanas un uzturēšanas kārtību, kā arī apbedīšanas un kapliču izmantošanas kārtību.

Ikdienā jautājumus par saistošo noteikumu piemērošanu iedzīvotāji var vērsties pie kapsētu apsaimniekotāja PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” un pie kapsētu pārziņa – Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādē “Ventspils Komunālā pārvalde”.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture