Par dzīvojamo māju būvniecību Saules 122

Jautājums uzdots: Jautājums, kas uzdotas laikrakstā "Ventas Balss" 28. jūnijs

Ventspils forumā publicēta informācija par divu zemo īres cenu dzīvojamo māju būvniecību Saules ielā 122. Deviņstāvu mājas Saules ielas 116 iedzīvotāji ir nobažījušies par gaidāmo būvniecību, jo tā plānota zaļā teritorijā, kur aug gadsimtiem veci koki. Šī ir iecienīta 9- stāvu ēku rajona un apkārtnes iedzīvotāju pastaigu vieta. Pilsētā ir pietiekami daudz neaizbūvētu teritoriju, kur ir iespējams būvēt daudzstāvu dzīvojamās ēkas. Piemēram, pretī mājai Saules ielā 106 ir viens no tādiem zemes gabaliem. Iedzīvotāji vēlas, lai pilsētas dome organizētu dzīvojamo ēku būvniecības projekta Saules ielā 122 publisko apspriešanu.


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 28. jūnijs

    Atbild Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa:
    Informējam, ka saskaņā ar spēkā esošo Ventspils valstspilsētas teritorijas plānojumu, zemes gabala Saules ielā 122, Ventspilī, plānotā (atļautā) izmantošana ir daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku apbūve. Minētais zemes gabals pieder Ventspils valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) SIA “Ventspils nekustamie īpašumi”, kura tajā plāno realizēt zemas īres mājokļu būvniecību, kas, Ventspils iedzīvotāju skatījumā, kā to rāda pēdējos gados veiktās iedzīvotāju telefonaptaujas, ir viena no būtiskākajām Pašvaldības aktualitātēm.
    Vienlaicīgi norādām, ka teritorijai, kurā atrodas zemes gabals Saules ielā 122, Ventspilī, ir izstrādāts un spēkā esošs detālplānojums, kura izstrādes ietvaros tika organizēta publiskā apspriešana. Piedevām, Būvniecības likuma 14. pantā ir noteikts, ka būvniecības ieceres publiska apspriešana organizējama, ja blakus dzīvojamai vai publiskai apbūvei ir ierosināta tāda objekta būvniecība, kurš var radīt būtisku ietekmi (smaku, troksni, vibrāciju vai cita veida piesārņojumu). Būvniecības ieceres publisku apspriešanu nerīko, ja teritorijai, kurā paredzēta būve, ir spēkā esošs detālplānojums. Ņemot vērā iepriekš minēto, to, ka konkrētais zemes gabals netiek izmantots intensīvām iedzīvotāju pastaigām, kā arī to, ka daudzdzīvokļu dzīvojama ēka ekspluatācijas laikā neradīs nevienu no Būvniecības likumā uzskaitītajiem piesārņojumiem, nesaskatām pamatojumu būvniecības publiskas apriešanas procedūras organizēšanai.
    Komentējot priekšlikumu, plānot daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku būvniecību zemes gabalā Saules ielā 104, Ventspilī (pretim daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai ēkai Saules ielā 106, Ventspilī), informējam, ka zemes gabals pieder privātpersonai un tā plānotā (atļautā) izmantošana ir komercobjektu apbūve.
    Esam pārliecināti, ka gadījumā, ja šāda daudzstāvu daudzdzīvokļu ēku būvniecība zemes gabalā Saules ielā 122, Ventspilī tiks realizēta, tas tikai veicinās mūsu pilsētas attīstību un nekāda veidā neietekmēs iedzīvotāju relaksācijas iespējas.

1 comment

  1. Jāņa draugs

    Jāņa draugs, 28. jūnijs 2024 - 14:36

    Pilsētā ar bankrotu rītdien nevienam neinteresē tavas bažas … būsim reāli 😉

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture