Kuldīgas ielas nepārtrauktā līnija

Jautājums uzdots: Autobraucējs 28. jūnijs

Uz Kuldīgas ielas, pomā no Annas ielas līdz Kārļa ielai uz ceļa ir nepārtrauktā baltā līnija, kas aizliedz to šķērsot un apstāties pretējā ielas pusē.
Šodien ejot šo posmu saskaitīju 7 auto no kurriem 3 bija pareizajā braukšanas virzienā, toties 4 no tām pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.
Pielikumā arī foto, kurā var redzēt, ka 2 auto novietoi nepareizi pie paša krustojuma.
Pa šo posmu eju un braucu regulāri, taču NEVIENU reizi neesmu redzējis, ka būtu kāds brīdināts vai sodīts par noteikumu neievērošanu.
Gribētos, lai pašvaldības policija kopā ap ceļu policiju būtu “acīgāki”.

faq-attachment-img

4 comments

  1. Horēns

    Horēns, 28. jūnijs 2024 - 18:08

    Pa nakti esmu redzējis, ka Valsts policija slēpjas pie ādženas un gaida, ka mazie bembisti izbrauks. Tad ar zizli ņem rindiņā pie bijušā gerkena. Muņiki gan pilsētā ir ļoti slinki palikuši.

  2. ?

    ?, 28. jūnijs 2024 - 14:54

    Par ko viņus sodīt?
    Tu redzēji, ka viņi šķērsoja balto nepārtraukto līniju? Varbūt viņi piebrauca pie apstāšanās vietas, apgriezās pretējā virzienā savas joslas ietvaros un noparkojās. Varbūt atpakaļgaitā brauca pa to joslu līdz noparkojās.
    Saproti juridisko problēmu sodīt tos auto īpašniekus?
    Sodīt var tikai, ja pieķer, ka vadītājs šķērsoja nepārtraukto līniju nevis par to, ka auto kaut kur stāv, kur zīme to neaizliedz. Ja uzliktu tur zīmi, kas norāda, ka auto jāstāv ar purnu braukšanas virzienā, tad tas būtu cits stāsts.

    1. Pārsteigtais

      Atbilde: ?

      Pārsteigtais, 28. jūnijs 2024 - 15:38

      No sākuma nesapratu, kāpēc liela daļa pa pilsētu brauc atpakaļgaitā. Tagad sapratu 😉

      1. jurists

        Atbilde: Pārsteigtais

        jurists, 29. jūnijs 2024 - 00:55

        Nav nozīmes tam ko tu vai policists saprot. Nav nozīmes acīmredzamajam. Nozīme ir likumam. Nevar sodīt par ātruma pārkāpšanu, ja nav ar sertificētu ierīci mērīts ātrums, lai gar ar aci ir redzams, ka konkrētais auto “lido” vismaz ar 90km/h pilsētā. Nu nevar viņam uzlikt sodu par ātrumu. Tāpat nevar uzlikt sodu par baltās līnijas šķērsošanu stāvošam auto, ja neesi bijis blakus un redzējis kā tur tas ir nonācis. Tik pat labi atbrauca ciemos kāds mūsu emigrants no UK un sajauca pa kuru pusi jābrauc. Nogriezās no Platās ielas pa kreisi uz Kuldīgas ielu un noparkojās kreisajā pusē pie bāra. Kā tajā brīdī var sodīt par par nepārtrauktās līnijas šķērsošanu, ja tāda de facto netika šķērsota? Jā, ja pieķēri, tad vari sodīt par braukšanu pretējā virzienā un t.t., bet ne jau par baltās līnijas šķērsošanu. Tāpēc arī nevar sodīt stāvošu auto, ja ir vairāki varianti kā viņš tur varēja nonākt. Stāvošu auto var sodīt tikai, ja tas pārkāpj stāvēšanas noteikumus.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture